Nekoć, ne tako davno, mobitelima su baterije trajale danima i niste morali svake godine mijenjati model da biste imali kvalitetan uređaj. Ljubitelji teorija zavjere bi zaključili da se današnja tehnologija namjerno brže kvari kako bismo brže nabavljali novu.

Na žalost, ovaj trend nije uočljiv samo u mobilnoj telefoniji, nego i u skupljem biznisu – novim automobilima. I automobili postaje sve više pametni uređaji, povezaniji s internetom i drugim uslugama, a na putu su da postanu i posve samostalna u upravljanju. No, i to izgleda postaje dio problema. Uočljivo je da se sva ta tehnologija utječe i na ispravnost vozila.

Tako noviji automobili postaju i sve manje pouzdani. Odnosno, noviji modeli automobila bilježe više kvarova, nego ikad u povijesti automobilske industrije!

Američki Auto klub (AAA) zabilježio je prošlu godinu kao rekordnu po broju intervencija na cestama sa čak 32 milijuna intervencija. Većina od tih kvarova uočena je na novijim vozilima. U automobilima do pet godina starosti najčešće zabilježeni problemi su kvarovi akumulatora, probušene gume i problemi s električnim ključevima.

„Današnji su automobili iznimno napredni, ali i dalje su podložni kvarovima. Lijepe, prestižne gume niskog profila su izuzetno podložne oštećenjima, a elektronski ključevi brzo troše akumulator“, kaže Cliff Rudd, direktor Američkog Auto kluba.

Zanimljiv je i podatak da je lani samo u Americi više od pola milijuna vozača ostalo bez goriva u rezervoaru unatoč svim modernim signalima upozorenja.

Posebno je izražen problem što u novijim modelima više nema rezervne gume. Proizvođači su na taj način smanjili težinu vozila i potrošnju goriva. Umjesto rezervne gume u opremi sada nude sprej za zakrpu gume, no u mnogim slučajevima to nije dovoljno. Zato je i u porastu broj poziva vučnoj službi za novija vozila.

Mnogi preporučuju da kupujete vozila koja imaju rezervnu gumu ili da inzistirate da se ipak u opremu doda i rezervna guma. Također, preporuča se redovita provjera guma, te akumulatora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.