Što prvo napravimo kad uključimo svoj novi mobitel? Izaberemo si pozadinu, zvono poziva i ostale zvučne obavijesti. Personalizacija, tj. mogućnost da uređaj prilagodimo svojoj osobnosti, jako i povoljno utječe na zadovoljstvo korištenja. Svatko je od nas poseban, pa zašto bismo onda svi imali isti predefinirani zvuk zvona i trzali se kad nekom u tramvaju zazvoni mobitel iste marke? Takve neugodnosti neće vam se događati stavite li kao zvono svoj omiljeni (a širokim masama manje poznat) gitarski rif ili klavirski preludij. Najjednostavnije je to napraviti putem specijalizirane mobilne aplikacije. Kada govorimo o Android uređajima, u tom području već dugo i suvereno vlada besplatni Ringdroid, pa ćemo pokazati kako ga iskoristiti.

Ako vam željena pjesma već nije u mobitelu, USB kabelom spojite mobitel s računalom i prebacite je na SD karticu mobitela. Svejedno gdje, možete i izvan svih mapa.

Na Google Playu pronađite aplikaciju Ringdroid i instalirajte je.

Kad uđete u aplikaciju, dobit ćete popis baš svih audiozapisa kojima vaš mobitel raspolaže, od svih pjesama koje ste na mobitel prebacili do zvukova obavijesti svih instaliranih aplikacija. Pritisnite na naziv pjesme koju želite postaviti za melodiju zvona.

Pritisnite Edit.

Pretpostavljamo da samo dio pjesme želite postaviti kao zvono. Ovdje određujete taj dio pomoću dvaju klizača (smještenih gore lijevo i dolje desno). Kako ih pomičete, tako se mijenjaju vrijednosti pod Start i End u dnu ekrana. Na raspolaganju imate i kontrole za preslušavanje pjesme.

Ako vam je korištenje klizača nepraktično, pritisnite na vrijednost pod Start i End te pomoću tipkovnice precizno odredite početak i kraj vašeg zvučnog isječka. Kad s tim završite, kliknite na ikonu za spremanje na vrhu ekrana.

(Mi smo koristili samo jedan klizač jer smo jer smo htjeli da početak pjesme bude i početak naše melodije.)

Nakon pritiska na ikonu za spremanje dobivamo obavijest da će naš isječak biti spremljen kao zvono. Pritisnemo Save za potvrdu.

Na posljednjem ekranu odabiremo želimo li kreirani zapis staviti za glavnu melodiju zvona ili ga dodijeliti nekom posebnom kontaktu.

Tako svatko tko vam nešto znači može dobiti svoju melodiju, koja odražava baš njegov karakter!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.