Zvuči kao Hugh Laurie iz serije Doktor House. No, ovdje nije riječ o izmišljenoj TV seriji, nego o mogućnosti umjetne inteligencije i analiziranja određenih zvukovnih uzoraka u ljudskom glasu.

Izraelska tvrtka Beyond Verbal, inače specijalizirana za analiziranje emocija iz ljudskog glasa, lansirala je platformu za dijagnosticiranje – zvukom.

Oni su uvjereni da glasovni biomarkeri ili uzorci mogu ukazati na brojna zdravstvena stanja, sve od depresije pa do srčanih bolesti. Rana dijagnostika uvijek daje veću šansu za izlječenje.

Beyond Verbal tvrdi da već godinama skuplja i testira podatke. Snimili su preko 2,5 milijuna glasovnih baza podataka u preko 40 jezika i sve to koristili kako bi analizirali ljudske emocije. Na ovom projektu rade s više uglednih svjetskih bolnica, uključujući i slavnu američku kliniku Mayo.

„Naša misija je razviti tehnologiju koja razumije snagu ljudskog glasa. To može biti shvaćanje naših emocija, ali i istraživanje veze između naših glasova i našeg zdravlja“, ističe glavni direktor kompanije Yuval Mor.

Njihov softver analizira nečiji glas i potom ga zahvaljujući strojnom učenju povezuje s određenim uzorcima koji mogu ukazati na određene anomalije ili bolesti.

A njihovu tehnologiju možete isprobati odmah – i posve besplatno! Tvrtka nudi dvije aplikacije: Moodies Emotions Analytics za Android i iOS koja će vam nakon 20-ak sekundi brbljanja u mikrofon reći kakve ste (pretežno) volje te Empath (zasad samo za Android) koja će dugoročno pratiti vaša raspoloženja i dati savjete.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.