Da ste kojim slučajem prije nekoliko godina zaspali zimski san i probudili se danas, nikako se ne bi mogli načuditi što se u međuvremenu dogodilo laserskim pisačima. Tada smo bili navikli da takve uređaje ne možemo nabaviti za manje od peteroznamenkaste svote (barem ne one najkvalitetnije, na kojima piše LaserJet) a sada si ih možemo priuštiti s tri znamenke. I još im cijene padaju.

HP je danas u Zagrebu predstavio HP LaserJet Pro M12, svoj dosad najjeftiniji laserski pisač: 699 kuna. Da, s PDV-om. Po običaju, nudit će se u nekoliko verzija, te kao multifunkcijski uređaj (s oznakom MFP M26). Taj je model namijenjen pojedincima i (kućnim) uredima s dvije-tri osobe, za ispis stotinjak do tisuću stranica mjesečno, brzinom do 18 stranica u minuti. Za malo veće timove od sredine mjeseca nudit će se jači model HP LaserJet Pro M100 (također po troznamenkastoj cijeni) odnosno M130 u MFP verziji.

HP LaserJet Pro M12a

Onima koji traže još jači pisač, za ispis do 2500 stranica mjesečno, namijenjena je serija HP LaserJet Pro 200, s automatskim obostranim ispisom; ona također stiže ovog mjeseca, po cijenama od 1.699 kuna naviše. Svim novim modelima zajedničko je što nude veće brzine ispisa u odnosu na prethodnike, više bežičnih opcija (osim početnih modela, svi se nude u verzijama koji omogućuju bežični ispis s mobitela na četiri načina: preko NFC-a s Androida, AirPrinta s iUređaja, s udaljene lokacije preko Google Cloud Printa 2.0 te – najbrže i najjednostavnije – preko Wi-Fi Directa), zatim još kompaktniji dizajn te – što je naposljetku najvažnije od svega – beskompromisnu kvalitetu koju smo navikli očekivati od HP-a.

HP OfficeJet Pro 7740

To su bili laseri, a što se tiče tintnih pisača – predstavljen je najveći i najmanji. Novi najveći je multifunkcijski OfficeJet Pro 7740 koji može ispisivati na obje strane A3 papira bez obruba. Moći će se kupiti krajem mjeseca za 2.059 kuna a s njim dolazi i cloud rješenje HP JetAdvantage Private Print koje osigurava da povjerljivi dokumenti ostanu samo za vaše oči; ako treba, sakrit će ih i od kolega u vašem uredu.

HP DeskJet 3775

Najmanji je HP DeskJet 3775, multifunkcijski pisač (OK, među jednofunkcijskima bi se možda i našao manji). Osim po dimenzijama, od konkurencije se izdvaja na još nekoliko načina: dizajnom (kako vidite na gornjoj slici, izgleda odlično) i jednostavnom uporabom: i opet je bežični ispis moguć na nekoliko načina (uz naš favorit Wi-Fi Direct, tu je i aplikacija HP All-in-One Remote koja nudi dodatne mogućnosti). Mališan je već dostupan za kupnju, po cijeni od 549 kuna (bez brige, to ne znači da će vas „oderati“ za tinte: pisač koristi cjenovno povoljne tintne uloške HP Ink Advantage).

HP OfficeJet 250

To je bio najmanji klasični uređaj, ali tu je još jedan izrazito kompaktan: prijenosni model HP OfficeJet 250 koji radi i na baterije (a one se mogu puniti preko USB-a). Naravno da se i on može spojiti na mnoštvo bežičnih načina, uz jedan dodatni (Bluetooth Smart) a skener automatski uvlači papir. Ima i touchscreen za upravljanje. I ovaj model stiže do kraja mjeseca, ali cijena je dakako osjetno viša: 2.749 kuna.

HP ScanJet Pro 2000 s1

Uz sve te multifunkcijske uređaje, gotovo da smo zaboravili da postoje i samostalni skeneri – uređaji kojima je jedina funkcija skeniranje – no HP nas je podsjetio na njih, predstavivši četiri nova modela, namijenjena poslovnoj uporabi (za kućnu će dostajati i višefunkcijski uređaj, ali profići trebaju nešto bolje). Od ta četiri, HP ScanJet Pro 3000, 5000 i 7000 su osvježene varijante starih modela, a jedini potpuno novi model je HP ScanJet Pro 2000 s1, koji na tržište stiže krajem mjeseca uz cijenu koja jedva prelazi dvije tisuće kuna. Kao i jači modeli, omogućuje obostrano skeniranje s jednim uvlačenjem dokumenta a preporuča se za korisnike koji skeniraju najviše 2.000 stranica dnevno.

Poput pisača, i novi skeneri brže rade od prethodnika a zauzimaju manje mjesta.

HP ProBook 440 G4

Prelazimo na računala. Novi prijenosnici iz serije ProBook 4000 u odnosu na prethodnike nude atraktivniji dizajn (srebrna boja, reflektirajući logotip), jaču grafiku (nVidia umjesto AMD-a; ipak, najjeftiniji model 455 G4 ima AMD; inače ne bi koštao 2.999 kuna), veći izbor veličina (model 430 ima 13,3″ a 440 – 14″ ekran; dakako, tu je i 17″ model 470) te jače procesore, Intel Core sedme generacije. Moći će se kupiti od kraja ovog mjeseca.

HP Elite x3

Slijedećeg mjeseca na naše tržište stiže i HP Elite x3, koji je najavljen ovog proljeća kao revolcuinorani uređaj: riječ je o Windows 10 mobile smartfonu koji se može priključiti na dock kako bi se koristio kao zamjena za prijenosno, ili čak za stolno računalo. Istodobno, na naše tržište stižu i dva inovativna stolna računala o kojima smo detaljno pisali kada su prošlog mjeseca predstavljeni na sajmu IFA: Pavillion Wave koji izgleda kao trobridni zvučnik (a to i jest, samo što u unutrašnjosti krije PC) te maleni Elite Slice koji se može nadograditi dodatnim modulima za dodatne funkcije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.