M720 Triathlon je računalni miš namijenjen onima koji se često prebacuju između više raznih operativnih sustava i zaslona, kao i uređaja: dizajnerima, programerima, općenito ljudima koji na računalu zbog bilo kojeg razloga drže dva ili tri OS-a.

Zašto? Pa, zato što triatlonca možete istovremeno upariti s do tri uređaja odjednom, pa se prebacivati s jednog na drugi klikom na jednu od tri tome posvećene tipke bez potrebe za ponovnim uparivanjem.

Osobno nisam među korisnicima s opisanim potrebama, ali potpuno razumijem kolika gnjavaža uparivanje Bluetoothom može biti. Vjerujem kako ni mnogima među vama to nije strano.

Dizajn i performanse

Iako mu izgled nije loša strana (naprotiv), Logitech M720 Triathlon ponajprije je ergonomski odlično dizajniran bežični računalni miš.

Zaobljen baš tamo gdje treba biti, odlično sjeda od ruku a tipke su postavljene tako da ih je moguće dosegnuti i aktivirati s lakoćom. Djeluje robusno i izdržljivo, iako sam stekao dojam kako je površina prilično sklona zamašćivanju i ogrebotinama. Nije pretežak, dobro je balansiran.

Tipke izvrsno reagiraju na dodir. Kotačić za skrolanje je brz, s time da mu je moguće namjestiti brzinu tipkom koja se nalazi ponad njega.

Uz to, tipke softverski mogu biti prenamijenjene, pa tako primjerice možete zamijeniti funkciju lijeve i desne ili dodati nove kotačiću za skrolanje (recimo, može služiti za simulaciju poteza prstom po zaslonu lijevo-desno na Androidima).

No, sve dosad navedeno nije glavna prednost ovog glodavca s računalne periferije. Zahvaljujući ugrađenoj tehnologiji Easy-Switch, može se upariti s do tri uređaja i prebacivati se s jednog na drugi dodirom na dugme, Bluetoothom (s dodatkom za USB ili bez njega) ili putem ugrađenog Logitechovog Unifying Receivera.

Uspio sam ga povezati i koristiti na sva tri opisana načina bez problema. Ponekad bi se sam od sebe dva puta povezao na moj laptop s Windows 10. I dalje je funkcionirao, samo bi imao dvije aktivne veze. Također, znao bi se katkad zblesirati kad bih ga isključio prije no što bih isključio računalo. No, to je bila iznimka, ne i pravilo.

Softver i sučelje

Logitech M720 Triathlon podržava čitav niz operativnih sustava: Windows, OS X, Android, Chrome i Linux. Isprobao sam ga na Windowsima, OS X-u, Androidu i Chromeu. Radio je glatko i pouzdano.

Zanimljivo, nudi podršku spajanjem putem Bluetootha za Windows, Mac, Android i Chrome OS, ali ne i Linux (iako bi trebao raditi na pojedinim distribucijama). Ako i ne radi, tu je Unifying Receiver.

Upogonite li i Logitechov softver Options moći ćete ga dodatno prilagoditi za korištenje na računalu s Windowsima ili Macu, a isti softver omogućava uvid u to koliko vam je još kapaciteta baterije na raspolaganju.

Logitech M720 Triathlon dolazi sa zamjenjivom baterijom tipa AA, koja bi trebala izdržati do dvije godine korištenja prije zamjene. Na donjoj strani miša je dugme za isključivanje kako bi se smanjila potrošnja.

Opći dojam

Ne pamtim kad sam se tako brzo naviknuo na novog računalnog miša kao što je to bio slučaj s ovim triatloncem. Tijekom jednotjednog testiranja Logitech M720 Triathlon iskazao se kao praktičan, koristan i ugodan izdanak računalne periferije.


+

  • ergonomski dobar dizajn
  • brz i precizan
  • povezivanje s tri uređaja odjednom

  • lako se prlja
  • sklon ogrebotinama

135 g

115*74*45 mm

549 kuna

Logitech

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.