Tehnologija je već prisutna u raznim segmentima spavanja. Naš san prate pametni telefoni i narukvice, umreženi kreveti i jastuci…

Što nam novo donosi Kello, budilica koja je trenutno jedan od hitova na platformi za zajedničko financiranje Kickstarter? Tražili su 50 tisuća dolara, skupili su gotovo 270 tisuća dolara, a u trenutku pisanja ovog članka ostalo je još devet dana do kraja kampanje.

Pa, ako je vjerovati njenim tvorcima, Kello nije tek još jedna budilica kakvih ima tko zna koliko diljem svijeta. Trebala bi nam pomoći pri uvođenju reda u naše obrasce spavanja.

Kako? Prvenstveno tako što će nastojati držati nas podalje od tipke kojom odgađamo zvonjavu alarma na neko vrijeme ne bi li “uhvatili još pet minuta”. Dozvolit će nam ograničeni broj korištenja te tipke tijekom tjedna. Nakon toga alarm će uporno zvoniti sve dok ga potpuno ne isključimo.

Kello

Nije vam to dovoljno? Dobro. Kello možete povezati sa svim uređajima koje je moguće spojiti na bežičnu wi-fi mrežu i aktivirati ih istovremeno s alarmom. Primjerice, to može biti mobitel, ali i žarulja.

Osim što će vas kazniti za razvlačenje po krevetu, Kello nudi i ugrađeni program disanja, osmišljen kako bi lakše i brže zaspali. Kroz postupak koji obično traje oko 20 minuta vodit će vas svjetla na budilici.

Svim navedenim i drugim značajkama možete upravljati putem aplikacije za Android i iOS (iPhone). Tako, recimo, možete odabrati glazbu koja će vas probuditi (primjerice, s internetskog servisa Deezer) ili uključiti program koji će vam pomoći u situaciji kad ne možete spavati jer se vaš organizam nije još prilagodio na brzu promjenu vremenske zone.

Više o Kellou možete doznati na Kickstarteru i njihovoj web stranici.

Kello

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.