Samsung je noćas objavio kako je svim globalnim partnerima naložio da zaustave prodaju novih Notea7, kao i zamjenu onih iz prve serije zamjenskim modelima iz nove serije. Ovi novi se očito nisu pokazali sigurnima kako je Samsung tvrdio…

Podsjetimo, Samsung Galaxy Note 7 je povučen s tržišta nakon više slučajeva samozapaljenja (neslužbeno, mediji su ih zabilježili petnaestak). Tom smo prilikom čak i pohvalili Samsung zbog iskrenosti, jer i ranije je bilo sličnih slučajeva ali nijedan proizvođač nije priznao da ima takav problem – barem ne oni veliki.

Takav pristup se isplatio, jer veliki postotak kupaca Notea7 je odlučio ostati vjeran Samsungu. Neslužbeni financijski pokazatelji signalizirali su kako će gubitak (jednako neslužbeno procijenjen na više od milijardu dolara) biti znatno manji nego što se mislilo.

Međutim, Samsung je ekspresno brzo nakon toga objavio kako je riješio problem – i time, što se nas tiče, izgubio sve kredite koje je zaradio ranijom iskrenošću. Vrlo brzo se pokazalo da problem uopće nije otklonjen: mediji bi svakodnevno objavljivali vijesti o novim samozapaljenjima, a nakon protesta američkog državnog udruženja za zaštitu potrošača (CPSC) proteklog su vikenda od daljnje prodaje Notea7 odustali najprije AT&T i T-Mobile, a zatim i ostali veliki američki operateri.

Tako Samsungu nije preostalo ništa drugo doli da objavi noćašnje priopćenje u kojem nalaže svim vlasnicima Notea7 – nove ili stare verzije, svejedno – da odmah ugase svoje mobitele i prestanu ih koristiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.