Poznati Youtuber iz Los Angelesa Salomondrin izazvao je Rimca na utrku na drag race stazi u Detroitu. Salomondrin se odlučio na jedan od najbržih automobila na svijetu: Porsche 918 Spyder. No, nije mu pomogla ni činjenica da se Rimac prvi put vozio na drag race stazi, Concept_One je pobijedio u ovoj utrci i ostvario je najbolje vrijeme (9.9 sekundi) i nakon više nadmetanja.

„Šest puta smo vozili duel i Rimac je čak tri puta nadmašio moje najbolje vrijeme, to je nevjerojatno. Još se moj automobil pregrijao. Mate, ne mogu vjerovati kako je tvoj auto stabilan. Svaka čast!“ – hvalio je voditelj Salomondrin Rimca u videu za emisiju Cars Unite People.

Video njihovog duela je na Youtube prikupio već gotovo 200.000 pregleda u manje od 24 sata.

Salomondrin je ishvalio Concept_One: „Već sam prije mjesec dana htio izazvati Rimca, ali tad nismo imali stazu na kojoj se može suprostaviti mom Spyderu. Nikad nisam mislio da će doći ovaj trenutak da električni auto pobijedi najbolji automobil. To znači da je tehnologija napravila iskorak. Concept_One je stvarno genijalno inženjersko djelo. Zvat ćemo Porsche da nam ubace Rimčevu bateriju!“

Rimac je imao već nekoliko zapaženih utrka sa zvučnim modelima. Ljetos je uvjerljivo pobijedio i Ferrarijev hibrid LaFerrari i Teslin Model S P90D u takozvanom Ludicrous načinu rada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.