Nova značajka radi samo u grupnim chatovima i prilično jednostavna za korištenje: dovoljno je utipkati pitanje i nekoliko mogućih odgovora.

Mogla bi vam odlično poslužiti u raznim situacijama kad je potrebno donijeti odluku, a svi koji odlučuju nisu na istom mjestu u istom trenutku. Recimo, kad se trebate dogovoriti koji ćete film gledati u kinu, kamo ćete na kavu ili izlet, što kupiti prijateljici za rođendan, što ponijeti na party… Nalazit će se među opcijama iznad kućice u koju unosite tekst poruke ili pod More.

Facebook je također dodao i alat za pomoć pri brbljanju, koji koristi strojno učenje kako bi vam pomogao u vraćanju i naplati dugova. Primjerice, moći ćete utipkati nešto tipa ‘Mogao bi vratiti sto kuna koje duguješ.’, a Messenger će otkriti o kome je riječ i poslati prijatelju podsjetnik te ponuditi mu da to učini putem Facebookova sustava za plaćanje.

Facebook je pokrenuo sustav za slanje i primanje novca putem Messengera u ožujku 2015. godine, a nedavno je osposobio svoje botove za samostalno primanje plaćanja. Usluga je trenutno u fazi testiranja, a Facebook pregovara s velikim kartičarskim kućama i servisima kao što su Visa, Mastercard, American Express, Stripe i PayPal kako bi osigurao njihovu podršku. Slanje i primanje novca putem Messengera zasad nije moguće u Hrvatskoj, no nadamo se kako će se to uskoro promijeniti.

Nove značajke zasad su dostupne u Sjedinjenim Državama. Do drugih zemalja stići će pokažu li se tijekom testiranja kao dobre.

Ovoga je tjedna predstavljena još jedna novost vezana uz Facebook Messenger – koja također (još) nije dostupna u našem krajevima: Messenger Lite, „lagana“ verzija mobilne aplikacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.