GoPro može snimiti akciju svake vrste – ali ne i iz zraka (osim ako ne poletite skupa s njom). Četiri nizozemska studenta ipak su se dosjetili kako da riješe taj problem – a da ne investiraju u par tisuća vrijedan dron: konstruirali su „peraju“ nalik na Nerf u koji se može umetnuti GoPro kamera i baciti uvis – da snimi akciju iz ptičje perspektive.

I to je sve. Ako ste se nadali nekom upravljanju, lebdenju u zraku, ili pak sigurnom slijetanju – ništa od toga. AER jednostavno lansirate ravno uvis, on neko vrijeme leti – i snima – i onda se strmoglavi natrag na zemlju (osim ako se ne zaplete u granje ili tako nešto – tada se pozdravite s novom igračkom).

Naravno, cijela „lopta“ je napravljena od materijala kojem ništa neće biti čak ni ako doživi ne baš meko spuštanje – ako ste ikad imali Nerf ili nešto slično u rukama, znate kako te stvari znaju biti (gotovo pa) neuništive.

GoPro kamera (Hero 3+, 4 ili 5) se jednostavno umetne u ležište u AER-u, ono se zakači i zakrene; cijeli postupak traje najviše tri-četiri sekunde, kako možete vidjeti na Kickstarter stranici projekta, na kojoj je AER ponuđen za 39 eura – da bi cijela naklada planula za manje od dva tjedna. Još ga možete kupiti za 49 eura – kako sada stoje stvari, i to bi uskoro moglo planuti – a isporuka se obećava u siječnju 2017. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.