Što da radite kada ste vodeći u svojoj branši, i to cijelu jednu generaciju? Zvuči super, ali u svijetu visoke tehnologije teško možete zadržati to mjesto zauvijek – jer u tom svijetu ništa ne traje vječno, a malo što izdrži cijelu generaciju… Čini se da je to konačno shvatio i Western Digital, vodeći proizvođač tvrdih diskova. Jučer je predstavio osvježene verzije dvije linije proizvoda: prijenosnih tvrdih diskova My Passport i My Book, kao i jednu potpuno novu seriju.

Novi proizvodi donose… hm, čekajte da pregledamo tehničku specifikaciju… donose.. hm, hm… daaa, neke novosti – točno one koje se od njih očekuju. Ali zašto pišemo o njima? Pa, zato što konačno imaju zanimljiv, originalan, pamtljiv dizajn. Istini za volju, ni to nije nikakva novost – većina, ako ne svi konkurenti su već predstavili zgodno dizajnirane prijenosne diskove – ali to jest novost, i to velika, za WD. Čak je pokrenuo i posebnu web stranicu o dizajnu novih proizvoda, u koji je uključen i legendarni industrijski dizajner Yves Béhar.

Western digital

Druga nova serija proizvoda je još zanimljivija: WD Blue i WD Green su SSD diskovi, a zanimljiva je zato što je – prva WD-ova. Western Digital je bio jedini veliki proizvođač tvrdih diskova koji nije nudio i SSD-ove – za koje je cijeli ostatak svijeta smatrao kako će naslijediti tvrde diskove – a sada se tome priklonio i WD. Tko zna, možda će i oni u slijedećoj seriji biti zanimljivo dizajnirani?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.