Tko još kupuje papirnate kuharice?! Financijski razumnije čini se nabaviti stalak za mobitel ili tablet, koji možete smjestiti negdje u kuhinji dok pripravljate jelo. Internet je prepun svakojakih recepata i kuharskih savjeta, pa ni broj mobilnih aplikacija na tu temu nije malen. Mnogo ih je usko specijaliziranih (za pojedinu regiju, način prehrane, za početnike, iskusne itd.), ali još uvijek postoje i one „opće prakse“, koje danas donose mnogo više od fotografije jela, teksta recepta i mogućnosti ostavljanja komentara. Jedna je od takvih modernih kuharskih aplikacija Cookbook Recipes.

Cookbook Recipes

Kuharica

U njoj možemo pretraživati ogromnu bazu recepata među kojima su svi tipovi obroka, lokalne varijante određenog recepta, nacionalna jela, jela za određenu prigodu, recepti poznatih svjetskih kuhara itd. No važnije od količine podataka ipak su prezentacija i briga za detalje, što ova aplikacija odrađuje odlično. Za svako jelo pregledno su dane detaljne upute i vrijeme pripreme, broj porcija te kalorijska vrijednost. Potrebne namirnice jednim je pritiskom moguće dodati u popis za kupnju, ali i izuzeti one koje već imamo u hladnjaku.

Ako ste logirani ili registrirani, željeno jelo lako ćete ubaciti u Plan obroka, recimo odredite si da ćete ga spremati u subotu za ručak. Naravno, možete se pohvaliti uploadom fotografije jela koje ste pripremili na temelju nekog recepta te downloadati svaki recept u obliku spremnom za ispisivanje i u PDF-u. Podrazumijevaju se opcije komentiranja i dijeljenja željenog recepta putem svih mogućih kanala, nesputano dijeljenje je zajamčeno.

Izmjene i dopune à la carte

Nas je najviše oduševila opcija Fork this recipe, do koje se dolazi pritiskom na ikonu vilice. Riječ je o mogućnosti da si kreirate svoju verziju nekog recepta. Primjerice, želite li zabilježiti količine za dozu i pol jer vam ona taman stane u tepsiju koju ste predvidjeli . Također, možda biste željeli prevesti recept ili preračunati količine u „naše“ mjerne jedinice. Svi takvi prerađeni recepti spremaju se pod kategorijom My forks. Načelno je odlična i opcija da recept s neke web stranice ili bloga unesete u aplikaciju, međutim nama to iz nekog razloga nije uspijevalo.

Nema besplatnog ručka

Loša su strana ove aplikacije nasrtljivi oglasi, kojih se možete riješiti, pogađate, samo ako platite premium inačicu (pošaljete li preporuku na pet svojih prijatelja, dobit ćete taj status besplatno mjesec dana). Dostupna je na svim Androidovim platformama, čak i za Android Wear, iako malo tko kuha sa satom na ruci.

Cookbook Recipes

Zaključno gledano, Cookbook Recipes pokazuje se kao aplikacija kojoj je teško naći veću zamjerku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.