Passport je ultralaki i ultrakompaktni kvadrokopter kojeg pogone čipovi Qualcommove platforme Snapdragon Flight. Dolazi s fiksiranom kamerom koja nudi 13 megapiksela (f/2.0, ISO 100-3200) i može snimati video razlučivosti 4K.

No, ono što drona kineske tvrtke Zero Zero Robotics razlikuje od većine braće po propelerima je vrlo domišljato dizajnirani sklopivi okvir od ugljikovih vlakana koji ne samo što vas štiti od brzorotirajućih krakova elise, već omogućuje sklapanje drona na veličinu knjige ili nekadašnje VHS kasete.

Kako teži tek 242 grama – otprilike koliko i dva smartfona – jasno je kako je riječ o lako prenosivoj igrački. Tim više što nema zasebni kontroler: njime ćete upravljati putem Wi-Fija, koristeći svog Androida ili iPhonea.

Po specifikacijama, domet bi mu trebao biti oko 20 metara na vezi 5 GHz. Ako nema vjetra, baterija će ga u zraku držati do deset minuta prije no što ćete ju trebati ponovno napuniti. Maksimalna brzina? Do osam metara u sekundi (oko 29 kilometara na sat) vodoravnog leta.

Može automatski pratiti vaše lice ili tijelo, kružiti oko objekta snimanja i snimati panoramski video u 360 stupnjeva. Poletjet će nakon što pritisnete dugme za uključivanje jednom dok je u pripremnom režimu rada. Spustiti ga možete i tako što ćete ga uhvatiti i povući prema dolje kako bi usporili propelere. Za zaustavljanje treba pritisnuti dugme za isključivanje.

U paketu s njim dolaze zaštitna futrola s remenom, torbica, četiri seta propelera, kabel (USB 3.0), adapter, punjač, dvije punjive Li-Po baterije, dva odvijača i 12 vijaka.

Memorijski kapacitet je 32 GB, iako treba računati na manje jer spomenuta brojka uključuje i sistemske datoteke. Uz niz drugih senzora ima i sonar.

Šteta što nije baš jeftin: cijena za rane narudžbe je 549 američkih dolara, kasnije će poskupjeti na 599 dolara.

[vc_video link=”https://youtu.be/aOn-BG4h0pQ” align=”center”]

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.