Vrhunac Samsungove quantum dot tehnologije, model KS9500 nakon europske premijere na sajmu IFA u Berlinu (svjetska se zbila još u siječnju, u Las Vegasu) stigao je i u naše krajeve. „Uređaj kojeg će posjetitelji 21. Zagreb AV Showa premijerno moći vidjeti u Hrvatskoj, rezultat je 14 godina razvoja, a kruna je našeg 10-godišnjeg vodstva u ovoj grani industrije“, najavio ga je Vanja Hanić, regionalni direktor odjela potrošačke elektronike tvrtke Samsung Electronics.

Posjetitelji Zagreb AV Showa moći će vidjeti i modele serija 7000, 8000 i 9000, koji imaju izuzetno tanak okvir, a zahvaljujući naprednom operativnom sustavu Tizen, korisnicima omogućavaju pristup bogatom izboru zabavnih sadržaja.

Jesu li Samsungovi SUHD quantum dot televizori doista vrhunac tehnologije ili ih ipak „šije“ OLED tehnologija – kako smatra većina stručnih novinara? U tu se dvojbu lako mogu uvjeriti svi posjetitelji sajma, jer se na Zagreb AV Showu mogu razgledati i najjači modeli Panasonica, LG-a, Philipsa, Loewea… Nama primjerice najjači LG-ov model, s OLED tehnologijom, na prvi pogled djeluje kao bolji televizor od Samsungovog – no za konačnu ocjenu pričekajmo priliku da ih na miru testiramo u podjednakim uvjetima.

Andrija Ćurković, organizator sajma i urednik časopisa HiFi media, nema takvih rezervi: jasno se svrstao na stranu Samsunga. „Tvrtka Samsung u svojim premium modelima nudi vlastitu Quantum dot tehnologiju kojom je učinjen velik korak u kvaliteti prikazivanja video sadržaja na LCD televizorima. Najnovija generacija njihovih premium modela, koje predvodi KS9500 serija, je po kvaliteti slike usporediva s najboljim televizorima konkurenata koji koriste OLED tehnologiju“, izjavio je Ćurković za Samsungovu press službu.

Samsung na svom izložbenom prostoru izlaže i zakrivljene i ravne soundbar zvučnike, kao idealan dodatak SUHD televizorima velikih dijagonala, te Samsungov prvi UltraHD Blu-ray reproduktor UBD-K8500.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.