Aplikacije poput SoundHounda i Shazama spasile su nas od cjelodnevnog mozganja u nastojanju da se prisjetimo koja to pjesma svira na radiju. Krajnje je vrijeme da u svoj repertoar aplikacija na smartfonu uvrstite i neku od aplikacija koja vam donose stihove najdražih pjesama. I tako konačno pravilno naučite stihove koje ste možda i godinama krivo pjevušili…

Musixmatch

Favorit za najbolju od svih aplikacija za stihove pjesama, Musixmatch se pokazao kao najmanje kompliciran. Od svih aplikacija koje danas izdvajamo jedina je koja funkcionira kao samostalni player. Odobrite aplikaciji pristup svojoj arhivi pjesama i dobivate tako dodatni glazbeni player, samo sada ojačan stihovima svih pjesama. Tu je i mogućnost pretraživanja po mapama, izvođačima, žanrovima, pjesmama, kao i kreiranje playlisti.

Pronalazi i stihove pjesme koju čujete na radiju ili iz nekog drugog izvora. Taj dio funkcionira kao aplikacija koje detektiraju o kojoj se pjesmi radi poput Soundhounda.

Musixmatch je rijetka aplikacija koja sinkronizirano vrti stihove prateći pjesmu. Stih koji se upravo izvodi dobije podebljani istaknuti redak. A ne narušavajući tu mogućnost možete i skrolati naprijed ili unazad u pjesmi.

Ako, pak, želite još jače istaknuti trenutni stih, kao što to rade na karaokama, imate i tu mogućnost. Aktivirate je dvostrukim tapkanjem na stihove. Na isti način se vratite na početni pregled cijele pjesme.


Genius

Genius je još jedna vrlo popularna aplikacija za praćenje tekstova pjesama. Skinulo ju je više milijuna korisnika.Funkcionira na način da vam aplikacija šalje notifikaciju sa stihovima pjesme koju ste pustili u svom playeru. I to jako brzo i lijepo funkcionira.

Funkcionira na način da vam aplikacija šalje notifikaciju sa stihovima pjesme koju ste pustili u svom playeru. I to jako brzo i lijepo funkcionira.

Za razliku od Musixmatcha, ovdje stihovi ne prate tijek pjesme, nego dobijete odmah cijelu stranicu sa svim stihovima.

Genius

Od svih aplikacija u ovom testu, izuzev Musixmatcha, s Geniusom smo imali najmanje problema oko podešavanja opcija i u brzini osnovnog korištenja.


TuneWiki

Još jedna dosta poznata aplikacija, s preko 30 milijuna preuzimanja. Odlična je stvar što aplikacija već sama odmah nakon instalacije skenira vašu cijelu glazbenu bazu i odmah je spremna za izvođenje.

Ova je aplikacija ujedno i player i ima cijeli niz dodatnih mogućnosti. Možda i previše. No većina ih je nedostupna ako se ne registrirate, a proces registracije zna biti problematičan.

TuneWiki

Jednom kad to uspijete riješiti, Tunewiki nudi niz zabavnih stvari poput dodavanja svojih fotografija pa i svojih vlastitih tekstova. Možete i stvarati svoje fotke sa izabranim stihovima pa ih dijeliti po Facebooku i Twitteru.


Lyrically

Lyrically se ponosi velikom bazom stihova, no da biste ih svirali povezuje ih sa Spotifyjem.

Što je super za one koji imaju taj servis, no u Hrvatskoj je Spotify još uvijek nedostupan.

Osim ako ne koristite račun iz neke druge države – no to je tema za jedan od slijedećih tekstova u ovoj rubrici…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.