Prije pet godina, kada je Epson predstavio Ink Tank System – tintne pisače koji se dopunjavaju dolijevanjem tinte u spremnik, umjesto da se uvijek iznova kupuju i tinte i njihovi spremnici – tržište je bilo puno nevjerice: zar je moguće da stvari mogu biti tako jednostavne? Pokazalo se da jest: Epson je u međuvremenu prodao više od 15.000.000 takvih pisača – koji isprva koštaju više nego „klasični“, ali čim ih dva-tri puta dopunite, postaju isplativiji.

Dva nova modela namijenjena su kućnim i malim uredima: L605 je prvi Epsonov 3-u-1 uređaj s funkcijom obostranog ispisa, a L1455 je prvi 4-u-1 uređaj s obostranim ispisom u A3 formatu, uz funkciju A3 skeniranja. Dolaze u pakiranju s po dva kompleta bočica s tintom visokog kapaciteta, kojima se može otisnuti više od deset tisuća stranica.

Modeli L382, L386 i L486 nasljednici su najpopularnijih, jeftinijih multifunkcijskih uređaja. Nude veće brzine ispisa i novu mogućnost ispisa fotografija bez ruba, a isporučuju se s tintom dovoljnom za dvije godine ispisivanja dokumenata u boji.

Epson je pokrenuo i nove web stranice koje dokumentiraju glavne prednosti Ink Tank Systema, uz reklamnu kampanju koje je glavna zvijezda vozač Formule 1 Lewis Hamilton.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.