Mobitele možda ne možemo mijenjati onoliko često koliko bismo htjeli, ali osvježiti svoj (stari) model novim tapetama (wallpaperom) možemo bogme svaki dan, ako nam je to gušt. Stoga je dobra vijest što je i u taj kutak digitalnog svijeta nedavno zakoračio sveprisutni Google, i to sa stilom.

Wallpapers

Slikovne pozadine

U svojoj mobilnoj aplikaciji Wallpapers donosi kolekciju sjajnih fotografija i slika koja je debitirala na skupim top-modelima serije Pixel, a sada je postala besplatno dostupna i za običnije Android uređaje odnosno one koji imaju barem verziju 4.1.

Slike dolaze s Google Eartha, Googlea Plus i servisa 500px te su razvrstane u pet kategorija: Earth, Landscape, Cityscapes, Life i Textures. Dok ih pregledavate, uz svaku je naveden autor ili mjesto snimanja, a pritiskom na Explore saznat ćete više o autoru i njegovim djelima. Ili ćete, primjerice, biti preusmjereni na tu snimljenu lokaciju na Google Earthu.

Iz same aplikacije također su dostupne vaše fotografije i wallpaperi što ih imate na svom mobitelu, pa Wallpapers može postati mjesto odakle ćete i ubuduće uređivati podlogu svojim mobilnim ikonama i widgetima.

Aplikacija je vrlo jednostavna i pregledna, jedna od onih koje rade samo jednu stvar i rade to dobro, bez kompliciranja. Osim postavljanja željenog wallpapera nudi mogućnost da svakog dana dobivate novi, a korisnici uređaja s Androidom 7.0 i višim mogu postaviti različite slike za glavni ekran i zaključani ekran. No već osnovne mogućnosti nude više od onog što ostali proizvođači pakiraju u svoje uređaje kad govorimo o wallpaperima. Doduše, ništa od ovog neće pretvoriti vaš mobitel u vrhunski model (možda ga čak mrvicu uspori), ali će zasigurno uljepšati i proširiti digitalni prostor u kojem živite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.