Da na internet sve češće pristupamo preko mobitela nije velika novost. Taj trend traje već godinama. No, ipak zapanjuje podatak da se već za sljedeću godinu procjenjuje da prava dominacija smartfona kao platforme za konzumaciju online sadržaja.

Novo istraživanje Zenitha sugerira da će u 2017. čak 75 posto cjelokupnog globalnog prometa na internetu biti izvršeno preko mobitela.

Posljednjih godina zamjetan je veliki rast pristupu interneta s mobitela i tableta. Još 2012. taj je postotak bio na 40 posto, a ove godine je porastao do 68 posto. U nekim zemljama je to i još izraženije. Primjerice u Španjolskoj – tamo je postotak korištenja interneta preko mobitela dosegao 85 posto, a u Irskoj čak 92 posto! Po tome su Irci vodeći u svijetu, a druga zemlja s najviše pristupa internetu preko mobitela je – Singapur (91 posto).

Agencija Zenith predviđa da će taj trend slijediti i oglašivači pa se može očekivati više oglasnih kampanja na mobitelima. Procjenjuje se da će u 2018. godini oko 60 posto globalnog oglašavanja biti ostvareno na mobitelima i tabletima, u vrijednosti od 134 milijarde američkih dolara. A to bi bilo više nego ulaganje oglašivača u novine, magazine, kina i plakate zajedno. Za sljedeću godinu predviđaju da će oglašavanje preko mobitela preteći oglašavanje preko desktop računala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.