I malo tržište poput hrvatskog može udomiti vrhunske high-tech spravice kao što su beskompromisna igraća računala – dokazao je Avenio, brend koji je nastao još 2006. godine kada je zagrebački Mikronis krenuo u avanturu slaganja vlastitih računala. Avenio je od tada evoluirao u proizvođača top stolnih PC-a namijenjenih najzahtjevnijim računalnim zadaćama – kao što je igranje. Beskompromisnost se isplatila: kako smo doznali na današnjem predstavljanju Avenija u zagrebačkom hotelu Antunović, samo je pitanje dana kada će se ta računala naći na međunarodnom tržištu: očekuje se potpisivanje ugovora s uglednom međunarodnom tvrtkom koja će ih ponuditi istočnoeuropskom tržištu.

Serija računala Gepard jedinstvena je na našem tržištu ne samo po kvaliteti i (odgovarajućoj, dakle visokoj) cijeni nego i po „detaljima“ koji otkrivaju ozbiljnost pristupa. Tako je sve modele moguće prilagoditi vlastitim željama odabirom ne samo širokog spektra komponenti (sve su kombinacije testirane; štogod odaberete kroz konfigurator provjereno će stabilno raditi) nego i mogućnošću izbora boje kućišta i motivima na njima. Jedinstvena osobina je da sva računala dolaze s 5 godina jamstva, s tim da Avenio jamči da će sve kvarove riješiti unutar 48 sati.

Ekipa entuzijasta koja slaže Gepard računala – predvodi ju Tomislav Radmilović – sama je razvila neka od tehničkih rješenja koja ih odlikuju, uključujući Gepard vodena hlađenja.

Osnovni model, koji se zove jednostavno Gepard, temelji se na Intelovom čipsetu Z170 u Extreme 6 izvedbi, Nvidia GTX 1080 grafici u SLI konfiguraciji (ili, alternativno, AMD RX480) i Samsungovim SSD-om s M.2 NVME sučeljem koji već u početnoj (najjeftinijoj) varijanti nudi brzine čitanja od 2200 MB/s i pisanja od 900 MB/s. Za zvuk je zadužena Purity Sound 3 tehnologija. No prvo što će upasti u oči je rafinirani dizajn, s detaljima poput ručki za nošenje (između kojih se može umetnuti tipkovnica) i stalka na kojeg se mogu umetnuti slušalice (ili ukloniti, ako vam nije potreban).

Kome to nije dovoljno – OK, budimo realniji: tko i može priuštiti još skuplje rješenje – može odabrati Gepard Extreme, s potpuno beskompromisnim rješenjima kao što je Z170 Extreme 7+ ploča, grafika Nvidia Quad SLI ili AMD 3-Way CrossFireX, te još atraktivnije kućište s personaliziranim dizajnom.

Gepard Designer

Ni tu nije kraj: postoji još ekskluzivnije rješenje. Gepard Designer je predviđen za vodeno hlađenje, a unutrašnjost možete nadgledati jer je pokriveno staklenom pločom (koju možete ukrasiti vlastitim logotipom). Sve skupa je predviđeno da se objesi na zid – onako kako su naši stari vješali trofeje iz lova.

Avenio Studio

To su bila danas predstavljena Gepard računala (uskoro će im se pridružiti još jedno: Gepard Mini – po nazivu znate što možemo očekivati: računalo koje stane pod stol, ili u ladicu) ali Avenio ih je predstavio još dva. Avenio Studio je specijalizirano stolno računalo namijenjeno profesionalcima koji se bave obradom zvuka. Podiže buku od – 0 (nula) decibela. Njegovi tvorci, kojima je pomogao ugledni domaći producent Matko Šašek (Koolade), iskreno su priznali da naprosto nisu uspjeli zabilježili ikakav šum koji dopire iz njega – a kamoli izmjeriti ijedan decibel. Studio nudi maksimalne performanse, ali bez ikakvih pokretnih dijelova, uz potpuno pasivno hlađenje. I ovo se računalo izdvaja izuzetno atraktivnim dizajnom.

Avenio Workstation

Posljednje danas predstavljeno računalo je i najsnažnije: Avenio Workstation je posve beskompromisna radna stanica, s jednim ili dvostrukim Xeonom (22 jezgre svaki), do 1024 GB RAM-a i do 10 diskova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.