Od jučer su dostupne dvije nove usluge: Microsoft Flow i Microsoft PowerApps.

Flow je poslovna aplikacija koja pojednostavljuje proces rada povezujući različite aplikacije i internetske usluge. Sada je Flow sastavni dio Microsoftovih paketa Office 365 i Dynamics 365.

Veliki je bonus da ne morate ovisiti o Windowsima da biste koristili ovu uslugu, nego je možete koristiti i s Android mobitela ili iOS platformi.

Flow omogućuje da složene ponavljajuće zadatke obavite kroz automatizirani slijed s više akcija. Vaš slijed zadataka bilježi, filtrira, prati… Možete dobiti obavijest kada u gomili e-mailova dobijete poruku od šefa ili neke druge važne osobe, kao i linkove s omiljenih web stranica, Twitter profila i slično (iskusniji korisnici će prepoznati uzor: IFTTT).

Još zanimljivija je usluga PowerApps. To je Microsoftova verzija alata za izgradnju web i mobilnih poslovnih aplikacija. I to bez kodiranja. Iz Microsofta su se pohvalili da je u probnom periodu preko 160.000 korisnika (iz 71.000 organizacija iz 145 zemalja) kreirali aplikacije preko njihovog alata.

Jedan od takvih korisnika, kanadska energetska kompanija TransAlta iskoristila je PowerApps paket za kreiranje  vlastitog alata za donošenje odluka prema ekonomskoj isplativosti i automatiziranje specifičnih odgovora klijentima van osnovnog radnog vremena.

PowerApps ima niz obrazaca (templejta) koji vam olakšavaju gradnju aplikacija, a sustav se povezuje s klasičnim Microsoftovim bazama podataka poput Excela, SharePointa i paketa Dynamics 365.

Iako je usluga u prvom redu namijenjena poslovnim korisnicima, nije vam potrebno nikakvo znanje kodiranja.

Power Bi

Tu je i još jedan alat – Microsoft Power Bi – aplikacija za vizualno predstavljanje vaših podataka. Microsoft tvrdi da već u pet minuta možete složiti bogate i raskošne tablice i izvještaje prilagođene vašim potrebama.

Da biste imali pristup ovim uslugama, trebate imati pretplatu na neki od Microsoftovih paketa Dynamics 365, Office 365, Enterprise, Business Premium ili Essentials.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.