Osim snažnog procesora, Mate 9 odlikuje i atraktivan dizajn i snažan softver. To posebice vrijedi za luksuzniju verziju, Mate 9 Porsche Design, sa zaslonom od 5,5″, koja stoji i dvostruko više (1395 eura, u odnosu na 699 € koliko je cijena većeg „običnog“ modela Mate 9 sa zaslonom od 5,9″).

Također, kao što se i moglo očekivati od Huaweijevih flagship modela, zadržana je dvostruka kamera pa je Mate 9 serija dobila drugu generaciju dvostruke kamere razvijene u suradnji s Leicom. U njoj su poboljšane optičke performanse, što uključuje dvostruku kameru sa stražnje strane – od 12 megapiksela/F2.2 RGB senzorom i 20 megapiksela/F2.2 s monokromatskim senzorom, te poboljšane algoritme obrade slike. Tu je i hibridni zoom te hibridni auto-fokus, koji nude lasersko fokusiranje, fazne detekcije dubinskog i kontrastnog fokusiranja.

Prednja ili selfie kamera ima 8 megapiksela s otvorom blende od 1,9.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Luksuzni Porsche Design dolazi s dodatnim ugrađenim memorijskim prostorom (256 GB u odnosu na 64 GB na Mateu 9) i zaobljenim 2K zaslonom. Ovo je ograničena elegantna serija s dizajnerskim potpisom Porsche Designa. Dostupna je samo u Graphite crnoj boji.

Oba modela pokreće kombinacija Androida 7.0 i Huaweijevog EMUI-ja 5.0, a baterija kapaciteta 4000 mAh dolazi s SuperCharge tehnologijom. Huawei tvrdi da baterija omogućuje dva dana korištenja uređaja bez prestanka. Brzo punjenje omogućuje poboljšanje od 50 posto na prethodnu generaciju te da već za 10 minuta možete napuniti mobitel dovoljno da pogledate dva filma.

Nakon kraha Samsungovog modela Note 7, Huawei poentira s podatkom da njihova Mate 9 serija ima Super Safe 5 zaštitu koja prati voltažu i temperaturu baterije u stvarnom vremenu kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti i očuvala izdržljivost baterije.

Huawei Mate 9

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.