Dogodi li da u gomili mailova ponekad propustite bitan poslovni e-mail? Uz newslettere, sveprisutne spamove i ponekog nigerijskog princa, to je lako moguće.

Zato vidimo porast u dizajniranju poslovnih chat aplikacija. Lani je veliki uzlet doživio kanadski startup Slack sa chat servisom koji sada koriste NASA, Buzzfeed, eBay, BBC i mnogi drugi, a nedavno je Facebook u otvorenu ponudu pustio svoju sličnu platformu Workplace, namijenjenu upravo boljoj povezanosti kolega na poslu i poslovnim projektima.

Sada se u tu utakmicu uključio i Microsoft sa svojim chat alatom – Teams.

Teams omogućuje slijedove razgovora koje mogu vidjeti svi zaposlenici, ali mogu se i ograničiti na određene pojedince unutar tvrtke.

Unutar alata imate pristup i Skype video chatovima, pristup dokumentima iz Microsoftovog Office paketa, kao i izbor emojija i GIF-ova za zabavniji razgovor.

Razgovori se mogu raspoređivati po temi, a nakon što se uključite u određeni chat možete i skrolati da vidite što su kolege ranije pisale.

Ako pak kolege spominju neku osoba koja nije trenutno prisutna u chatu, ta će osoba dobiti notifikaciju, slično kako to funkcionira na Facebooku i Twitteru.

Microsoft već uključuje Teams unutar Office paketa. I upravo zbog toga procjenjuje se da će aplikacija uspjeti jer Office ima preko 85 milijuna korisnika (Slack koristi nešto više od 4 milijuna korisnika). Svi koji koriste Office 365 već mogu isprobati Teams, dok će puna verzija biti puštena unutar prva tri mjeseca sljedeće godine.

Za sada nije riješena mogućnost dodavanja vanjskih kontakata, niti Microsoft otkriva hoće li to omogućiti u kasnijim verzijama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.