Američko državno tijelo za sigurnost potrošača (CPSC) naredilo je povlačenje s tržišta 2,8 milijuna Samsungovih perilica rublja. Riječ je o 34 modela s punjenjem odozgo, u prodaji od 2011.

Samsung u vlastitom priopćenju naglašava da su problematični samo modeli za američko tržište; da oni koji se prodaju u našem kraju svijeta nemaju takvih problema. Na hrvatskom tržištu Samsung niti ne nudi perilice s punjenjem odozgo.

CPSC je zaprimio čak 733 prijave o perilicama koje bi, slično kao Note 7, eksplodirale „iz čistog mira“. Rezultat je slomljena čeljust, povrijeđeno rame, brojne masnice, rane i ogrebotine…

Dva kupca već su tužila Samsung. Jedna od njih kaže da je perilica eksplodirala takvom žestinom da je dio nje preletio garažu, zabio se u zid prema dnevnoj sobi i probio ga. Jedna druga žena ispričala je ABC-u kako je eksplozija njene perilice bila glasnija od bombe.

Samsung već ima iskustva s povlačenjem perilica s tržišta: 2013. ih je povukao 150.000 s australskog tržišta, zbog opasnosti od samozapaljenja.

Američki kupci perilica sada mogu računati na besplatni servis (Samsungov serviser vam dolazi u kuću i zamjenjuje problematični poklopac sklon tome da se zbog vibracija odvoji i „odleti”) ili popust na kupovinu novog modela (do 150 dolara), a oni koji su nedavno kupili perilicu mogu dobiti i povrat novca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.