Kako smo ranije najavili, Googleov mobitel Pixel – prvi kojeg potpisuje samo svojim vlastitim imenom – ujedno je i prvi mobitel koji se isporučuje s novom varijantom Androida, 7.0 ‘Nougat’. Međutim – to vrijedi samo za Amerikance. Pixel se već može kupiti u SAD-u, a mi u Europi ćemo se na njega načekati: još nema ni naznake kada bi on mogao stići na naše tržište. Isto vrijedi i za drugi mobitel koji se isporučuje s Nougatom: LG V20 se može kupiti na korejskom, a uskoro i na nekim drugim dalekoistočnim tržištima, ali ne zna se kad će/hoće li u Europu.

U međuvremenu, od jučer je poznato koji će se Android 7 prvi naći na našem (i europskom) tržištu: to je General Mobile 5. Zvuči vam poznato? Vjerojatno ste se na digitalno.hr već susreli s tim novim brendom: osnovali su ga Amerikanci a preuzeli Turci, da bi sklopili ugovor s Googleom i pristupili njegovom programu Android One, kojem je cilj da se mobiteli s najnovijim Androidom ponude po popularnim cijenama. Kako su Turci na razmeđu Europe i Azije, poslali su prvi i jedini Googleov partner koji je mobitele iz programa Android One ponudio tržištima u Europi i Bliskom Istoku.

Po čemu se novi GM 5 razlikuje od starih modela General Mobile 5 Plus i General Mobile 4G, zahvaljujući kojima smo isprobali Android Nougat? Najkraće rečeno, između njih je (što i sugerira brojkom). Dizajnom malo više podsjeća na napredniji 5 Plus, ali nedostaju mu „plus“ mogućnosti – po karakteristikama je bliži Četvorki (5″ ekran, 2/16 GB memorije, kamere od 13/5 megapiksela, baterija od čak 2500 mAh) ali po mnogim detaljima ju nadmašuje (IPS ekran s Gorilla Glassom 4, noviji Snapdragon procesor).

Na naše tržište stiže u siječnju. Kako neslužbeno saznajemo, cijena bi trebala biti puno bliža modelu 4G (1.099 kuna) nego 5 Plus (1.999 kuna).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.