Huawei se jučer na svom Twitter računu pohvalio kako je prodao više od devet milijuna primjeraka svog flagship modela P9, koji se na svjetskom tržištu pojavio u travnju (a kod nas nekih dva-tri mjeseca kasnije).

Huawei, koji je donedavno bio poznatiji po odašiljačima i ostaloj – običnim smrtnicima nevidljivoj – opremi u „pozadini“ koja omogućuje rad mobilnih mreža (u tome je uvjerljivo prvi na svijetu) u posljednje je vrijeme čvrsto preuzeo poziciju trećeg najjačeg proizvođača na svijetu. Ispred njega su samo Samsung i Apple.

No razlika između prvog, drugog i trećeg je ogromna: Cnet tako podsjeća kako je Apple prodao 13 milijuna primjeraka iPhonea 6S u jednom jedinom vikendu, dok je Samsung Galaxy S7 planuo u dvostruko većoj nakladi – 26 milijuna primjeraka! – u samo tri mjeseca.

Prema najnovijem istraživanju GfK, Huawei je na hrvatskom tržištu čak i jači nego na svjetskom: drži drugo mjesto, s 11% tržišta, jedan posto više od Applea. (Samsung je neprikosnoveno prvi, a svi ostali su na jednoznamenkastom postotku.)

Huawei P9 je najpoznatiji po inovativnoj dvostrukoj kameri – to je rješenje kopirao čak i Apple u iPhoneu 7. Kako je taj mobitel izašao prije nego što smo pokrenuli digitalno.hr, nemamo recenziju originalnog P9 ali isprobali smo njegovu varijantu P9 Lite.

Huawei P9

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.