U Hrvatskoj godišnje biva ukradeno nekoliko tisuća bicikala, ukupne vrijednosti oko dva milijuna kuna. Vlasnici se na različite načine domišljaju  kako doskočiti kradljivcima. Ali, čak i najskuplji lokoti mogu biti razbijeni ili na druge načine eliminirani.

Stoga su se dva poduzetnika (američka, ne hrvatska) odlučila na drukčiji pristup. Osmislili su lokot koji emitira kemikalije od kojih će lopovima pozliti i natjerati ih u bijeg i prije no što ga stignu razvaliti do kraja.

Točnije, pri piljenju lokota naletjet će na pečat na komorici pod tlakom. Kad ga oštete, iz komorice će izletjeti oblak kemikalija koje su legalne, ali i iznimno neugodne. Na samom lokotu bit će upozorenja kako je protuzakonito oštetiti ga, čak i za vlasnika te kako može nanijeti štetu onima koji se odluče oglušiti na upozorenje.

O kakvom je smradu riječ? Pa, tvorci ga opisuju kao nešto blisko krajnje koncentriranoj bljuvotini. A kad osjetite miris bljuvotine, što se dogodi? I vama se počne povraćati, zar ne?

Osim što će lopove potaknuti da uz vaš bicikl isprazne sadržaj želuca, smjesa im može privremeno ograničiti vid i otežati disanje.

SkunkLock trenutno prikuplja sredstva na platformi za crowdfunding Indiegogo. Već su uspjeli udvostručiti prvotno traženih 20 tisuća dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.