Neugodan bug pogodio je najveću društvenu mrežu na svijetu. Facebook je u petak proglasio mrtvima neke svoje živuće korisnike, uključujući i svog šefa Marka Zuckerberga.

Naime, zbog pogreške u softveru, Facebookov je sustav nekim korisnicima na njihov profil emitirao in memoriam poruku i poručio njihovim prijateljima i familija da su – preminuli. To je usluga koja omogućava obiteljima i prijateljima da nakon smrti bliske osobe omoguće trajnu posvetu na Facebooku.

No, zbog nevjerojatnog buga sustav je pomiješao korisnike.

Tako je i na Zuckerbergovom profilu osvanuo cvijet i “Posljednje sjećanje na Marka Zuckerberga”. U poruci je pisalo: „Nadamo se da će oni koji su voljeli Marka pronaći utjehu u porukama sjećanja njegovih prijatelja i slaviti njegov život“.

Srećom, ipak se radilo samo o bugu, a ne stvarnoj vijesti. Iz Facebooka su se i službeno oglasili povodom incidenta: „Danas je greškom i kratkotrajno objavljenja memorijalna poruka na nekim profilima. Ovo je bila užasna pogreška, koja je sada ispravljena. Žao nam je što se ovo dogodilo, brzo smo učinili sve moguće da je ispravimo.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.