U tome vam pomaže Google. Moćna tražilica je u suradnji s filmskim studijem Warner Bros. Pictures dodala neke čarobne riječi u Googleovu glasovnu pretragu na Android mobitelima.

„Ako želite isprobati kako je to postati čarobnjak samo bacite naše tajne čini”, poručili su iz Googlea.

Neke od tih ‘čarolija’ su glasovne naredbe za aktiviranje i gašenje bljeskalice mobitela. Ako u glasovnu pretragu izreknete OK Google, a potom Lumos – aktivirat će se bljeskalica vašeg mobitela. Za gašenje treba ponoviti proces, samo umjesto “Lumos”, izreći Nox.

Ako, pak, u kinu ili drugdje, trebate na brzinu stišati zvonjavu i obavijesti vašeg mobitela izvršite to naredbom Silencio.

Google će dodatno ubacivati svijet “Čudesnih zvijeri” i u svoj Google Street View, a planira se i sadržaj u virtualnoj stvarnosti preko Googleove VR kacige Daydream View. Cijeli repertoar Googleovih ‘goodiesa’ vezanih uz film možete naći ovdje.

Međutim, nije Google jedini: u brzi tečaj čarobnjaštva ubacio se i Amazon. Na ovom poznatom online dućanu također se možete poigrati čarobnim riječima i dobiti – specijalne efekte.

Ako u Amazonovu tražilicu ukucate čaroliju aguamenti prizvat ćete poplavu, kao i reklamu za film “Čudesne zvijeri”. Tu svu vodu na ekranu možete izbrisati čarolijom za požar – incendio.

Za romantične duše tu je i orchideous, čarolija koja će vam cijeli ekran ispuniti cvijećem.

Za one pod stresom koristit će i čarolija reducto, koja raznosi sve vaše nevolje, uključujući i razbijanje vašeg ekrana. Srećom, samo virtualno… Ako, pak ne znate gdje ste više, ukucajte lumos i čarobno svjetlo će vam osvijetliti put.

Svejedno je da li ove čarolije unosite malim ili velikim slovima, no bitno je da to pritom učinite bez tipfelera. Nije lako biti čarobnjak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.