Nažalost, u trenutku pisanja ovog teksta videopozivi preko WhatsAppa još nisu bili mogući u Hrvatskoj, ali doslovce je pitanje dana kada će ta mogućnost proraditi.

WhatsApp je jučer na svom službenom blogu objavio kako će „u slijedećih nekoliko dana“ omogućiti uspostavu videopoziva za sve svoje korisnike – preko Android, iOS i Windows Phone uređaja.

Videopozivi će se moći uspostaviti tako da se odabere osoba koju želite pozvati, zatim se klikne ikona telefonske slušalice i na ekranu će se pojaviti izbornik s dvije opcije: govorni ili video poziv.

Kako možete vidjeti na uvodnoj slici, sučelje se malčice razlikuje za Android (žena, lijevo) i iOS (muškarac, desno) ali obje verzije imaju tipku za prebacivanje s prednje na stražnju kameru te mute za prigušivanje mikrofona.

WhatsApp, danas u vlasništvu Facebooka, počeo je kao mobilna aplikacija isključivo za chat, ali popularnost mu se nije smanjila uvođenjem novih mogućnosti (glasovni pozivi, enkripcija…) zahvaljujući tome što je platforma ostala jednako stabilna, pristupačna i jednostavna za uporabu. Tome doprinosi i uniformnost: nema velikih razlika između primjerice Android i iOS verzije – za razliku od glavnih konkurenata: Skype tako izgleda i ponaša se potpuno drugačije na različitim uređajima; slično vrijedi i za Facebook Messenger koji se k tome znatno razlikuje i iz verzije u verziju. Google je pak promijenio već nekoliko chat aplikacija (trenutačno ih nudi tri) a Viber i Appleov FaceTime nisu dostupni na svim platformama.

Istodobno, i Skype je predstavio jednu novost: on se sad može koristiti bez upisivanja podataka – možete ga koristiti kao gost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.