Popularni američki online šoping dućan Amazon odavno je premašio početne dane kada je prodavao samo knjige. Na Amazonu se može pronaći sve od igle pa skoro do lokomotive. Od sada je moguće kupiti i automobil! Doduše, za sada samo u Italiji.

Fiat Chrysler i Amazon postigli su dogovor koji će omogućiti Talijanima da na Amazonu kupe tri najtraženija talijanska automobila: Fiatove modele Panda, 500 i 500L. I to sve uz popuste i do 33 posto.

Prodaja ipak neće biti isključivo online; za finalizaciju kupnje još će biti potrebno posjetiti Fiatov salon. No, Amazon i Fiat tvrde da će od klika za kupnju do isporuke u salonu biti potrebno samo dva tjedna.

Fiat ovom akcijom želi pojačati prodaju i poboljšati svoj profit, koji je u usponu. Ankete su otkrile da je čak 50 posto Talijana voljno kupiti sljedeći automobili preko interneta, no 97 posto potencijalnih kupaca bi radije novo vozilo podiglo u službenom salonu.

Sličan potez izveo je prošlog mjeseca i francuski Amazon, ali tamo je preko interneta omogućena tek početna uplata.

I kupci Tesle mogu naručiti svoje vozilo online, odnosno ‘zakapariti’ novi model, ali potom trebaju dulje čekati jer Elon Musk ne može isporučivati svoje električne automobile toliko brzo koliko ih je tržište željno.

Neke savezne države u Americi protive se direktnoj online prodaji jer žele zaštititi automobilska zastupništva i salone drugih kompanija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.