Dog Parker je tehnologijom nakrcano parkirno mjesto za vašeg psa. Ne šalimo se. Kućica je povezana s internetom što vam – jednom kad ju uparite s aplikacijom – omogućuje da gledate što pas radi put putem web-kamere te otključavate ili zaključavate vratašca kako bi bili sigurni da neće upasti u neku nevolju.

Izrađena je od aluminija i plastike, klimatizirana i sama se dezinficira pomoću ultraljubičastog svjetla, a i dodatno ju čiste na kraju dana. Obavijestit će vas ukoliko temperatura u njoj se približi za zdravlje vašeg psa preniskim ili previsokim razinama.

Čemu služi, pitate se? Pa, recimo da želite obaviti mjesečnu nabavku u nekom trgovačkom centru u kojem psima nije dozvoljen pristup, a ne želite Fifija ostaviti toliko dugo samog. Unajmite visokotehnološku kućicu i parkirate ga ispred dok ne obavite što ste već zamislili.

Startup je razvijen u njujorškom akceleratoru Entrepreneurs Roundtable. Pilot program trenutno je aktivan na devet lokacija u Brooklynu u New Yorku, Sjedinjene Države. Korisnici za uslugu plaćaju 25 dolara godišnje pretplate i 20 centi po minuti. Tijekom idućih mjesec i pol u planu je ponuditi još sto tehnološki naprednih psećih kućica.

Iza ideje i realizacije stoje Chelsea Brownridge i Todd Schechter te pas Winston, koji je poslužio kao nadahnuće i prvi beta tester. Aplikacija je dostupna za Android i iOS, a više informacija možete doznati na sajtu Dog Parker.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.