Mnoge nas aplikacije zalijepe za smartfone, no neke potiču na kretanje i – pokajanje.

Ne, nije riječ o nekoj novoj igrici nalik Pokémon GO fenomenu, nego o aplikaciji za vjernike.

Škotska nadbiskupija predstavila je uslugu koju su nazvali Katolička aplikacija, a namijenjena je pronalasku najbliže crkve i informiranju o vremenima sljedećih misa u blizini. Neki mediji su aplikaciju već nazvali Sindr prema engleskoj riječi sin (grijeh), po uzoru na aplikaciju za pronalaženje partnera Tinder.

Aplikacija je imala predstavljanje u Vatikanu, a nadbiskup Leo Cushley iz Edinburgha je otkrio da su u njegovoj župi bili inspirirani riječima pape Franje.

“Sveti Otac je pomogao u stvaranju ideje. On je rekao da budemo domišljati u načinu proslave Svete godine milosrđa. Nadam se da će svi koristiti aplikaciju. I to ne samo duhovno, nego i u praktičnom smislu. Hvala svima koji su sudjelovali u uspješnom lansiranju aplikacije za pronalazak svete mise i ispovijedi”, poručio je Cushley.

Nadbiskup se nada da će ta nova usluga pomoći i utjecati na način kako Crkva donosi milost Božju i radost evanđelja u moderan svijet.

Aplikacija bi trebala profunkcionirati početkom sljedeće godine, a koristit će softver škotske tvrtke Musemantik koja je prikupila veliku bazu lokacija katoličkih crkava. Nadaju se da će i druge katoličke župe željeti kupiti ovu aplikaciju.

“U ovo doba nada web stranice gube na popularnosti važno je doprijeti do smartphone generacije, a to možemo aplikacijom koja je pametna i osobna”, izjavio je osnivač i direktor Musemantika.

Aplikacija je orijentirana i na župljane i na turiste.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.