Izgledaju kao obične naglavne slušalice, ali Halo Sport to nisu. Razlikuju se po neobično nazubljenoj podstavi kojom naliježu na vašu glavu. Šiljci koje vidite odašilju električne impulse u vaš mozak kako bi vam pomogli u boljem učenju aktivnosti koje ponavljate.

Prije no što su 2013. godine pokrenuli vlastitu tvrtku, osnivači tvrtke Halo Daniel Chao i Brett Wingeier  su pomogli u stvaranju uređaja NeuroPace kojeg se ugrađuje u glavu pacijenata kako bi pomogao pri liječenju epilepsije. Slušalice Sport koriste djelomično sličan pristup u neinvazivnom proizvodu namijenjenom širokoj potrošnji.

U Halou tvrde kako su proizvod testirali tijekom prošle godine na profesionalnim sportašima i olimpijcima. Među partnerima navode i pet profesionalnih ragbijaša iz američke lige NFL.

Uređaj težak oko 340 grama stimulira motorički korteks, dio mozga koji igra ključnu ulogu u sportu. Sportaš ih nosi 20 minuta za zagrijavanje prije no što se počne baviti aktivnošću koju želi usavršiti.

Mimo toga funkcionira kao običan set bežičnih slušalica. U paketu su, između ostalog, po jedan set otvorenih i zatvorenih jastučića za uši, audio kabel s mikrofonom te punjači za same slušalice i šiljke. Gadget prate i aplikacije za Android i iOS.

U Halou ne jamče kako ćete trčati brže ili skakati više nego dosad, ali tvrde kako su zabilježili pozitivne rezultate u poboljšavanju procesa učenja tijekom treniranja.

Još neko vrijeme će biti dostupne po 699 američkih dolara, da bi potom cijena narasla na 749 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.