Neugodan zadatak buđenja u našim su životima odavno preuzeli mobilni telefoni, a dolaskom pametnih telefona i mobilnih aplikacija dobili smo mogućnost tu mrsku aktivnost obaviti na kreativan, zabavan i, što je najvažnije, brži i učinkovitiji način. Stoga smo, uz aplikacije za uspavljivanje (koje većinom također imaju tu opciju), izdvojili i pet odličnih aplikacija s različitim pristupima buđenju.


Alarmy

Najzanimljivija metoda buđenja u ovoj aplikaciji funkcionira tako da snimite fotografiju nekog dijela svoga stana (preporučuje se umivaonik), koja time postaje referentna fotografija i zadani alarm će se isključiti kad dođete do tog mjesta i snimite ga.

Ostale opcije Alarmyja uključuju buđenje treskanjem telefona, rješavanjem matematičkih zadataka i skeniranjem barkoda ili QR koda.

Najbolje je što za svaku od ovih metoda možemo podesiti osjetljivost, primjerice koliko će biti težak matematički zadatak koji će vas razbuditi.

Sami određujete i koliko ćete puta moći pritisnuti Snooze da još malo odrijemate (to može biti neograničeno), hoće li se zvuk zvona pojačavati i sl.


I can’t wake up

Korisnici ove aplikacije morat će napraviti čak do osam radnji u kontinuitetu kako bi ušutkali zadani alarm: rješavanje matematičkih jednadžbi, pronalaženje dviju istih pločica (igra memoriranja), prepisivanje generiranog teksta, uparivanje pojmova (primjerice, države i njena glavnog grada), skeniranje barkoda itd.

Pri izboru zvona ponuđeni su mnogi izvori, a ugrađeni su i posebno glasni zvukovi.

Postoji opcija provjere jeste li budni nekoliko minuta nakon isključivanja alarma, a u istu svrhu može se podesiti da se nakon alarma otvori aplikacija po želji kako biste počeli s radnim danom.


AlarmMon

Mlađoj populaciji i onima koji se tako osjećaju mogla bi se svidjeti ova aplikacija jer vas bude veseli animirani likovi s kojima se, u svrhu buđenja, morate poigrati ispunjavajući određene zadatke.

To su Din, mačka sa stilom, Pico, pile koje hoće letjeti, hrčak Cheese koji želi biti lav, kruh Bready kojemu dobro stoji šešir itd.

Ako to poželite, u vašem buđenju mogu sudjelovati i stvarne južnokorejske tinejdžerske zvijezde.


Glimmer

Standardni načini buđenja previše su vam stresni, tražite nešto suptilnije?

Pola sata prije zadanog termina Glimmer uključuje ekran vašeg mobitela i polako pojačava njegovu svjetlinu. Na polovici procesa buđenja začut će se cvrkut ptica, a ako vas ni to ne probudi, tu je snažan alarm minutu nakon termina.

Dođe li do alarma, buđenje ipak neće biti previše stresno jer ste već u fazi laganog sna.

Jasno, ovakvo buđenje najbolje funkcionira ako inače volite spavati u mraku.

Vodite računa o položaju ekrana da ne probudite onog s kim spavate.


Talking Alarm Clock

Složit ćete se da je najlakše podnijeti buđenje kad vam to napravi draga osoba. U ovoj aplikaciji ona može snimiti poruku koja će vas buditi, a na isti način možete buditi i sami sebe. Također možete upisati motivacijsku „personaliziranu rečenicu“ i aplikacija će vam je izgovoriti.

Prije ili/i poslije toga može vam reći koliko je sati.

Opciju Snooze (Drijemanje) aktivirate tako da protresete telefon, a tome služi i posebno velika tipka na ekranu, koja je tolika da ju ne biste u polubudnom stanju slučajno promašili.

Dobro jutro!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.