OK, istini za volju, mi ga ne možemo kupiti: zasad je dostupan samo američkim kupcima, po cijeni od 189 dolara. Ali, nije riječ o amaterskom proizvodu: iza njega stoji tajvanski konglomerat New Kinpo Group čiji je brend i XYZprinting, jedan od vodećih svjetskih proizvođača 3D pisača.

Što može HiMirror? Za početak, može vam – baš kao ogledalce iz Snjeguljice – iskreno reći jeste li najljepša na svijetu. Preciznije, reći će vam što vam treba da budete najljepša. Detaljno će analizirati sve vaše bore, bubuljice, pore, podočnjake, ten… baš sve o vašem licu – iskreno, kako i očekujete od osobnog digitalnog pomoćnika – i smjesta predložiti kako da poboljšate sve što nije idealno.

HiMirror se služi big data tehnikama da bi pronašao najučinkovitiju tehniku da uklonite sve nesavršenosti: ponudit će personalizirane savjete. (Dakako, proizvođač naglašava da svi podaci ostaju privatni: nema šanse da će vaši osobni podaci biti nekom proslijeđeni.)

Posebno zanimljiva mogućnost je „povijest“: ogledalce će vas – uz vaš pristanak, dakako – uslikati svaki dan i pratiti sve sitne promjene na vašoj koži – kako bi vam moglo argumentirano pokazati kakve je promjene izazvala određena krema ili neki drugi kozmetički proizvod (dovoljno je da te proizvode pokažete ogledalu: njegova kamera će im skenirati barkod i spremiti u svoju bazu podataka).

Štoviše, HiMirror obećava da će registrirati probleme prije nego što ih sami primijetite, i odmah predložiti preventivne mjere prije nego što se problem razvije…

„Pametna“ ogledala nisu nikakva novost – već godinama se pojavljuju u vijestima – no HiMirror se već nalazi u prodaji

14″ LCD ekran ogledala može prikazati i vremensku prognozu (zajedno s indeksom UV zračenja, da ne naškodite koži) kao i pustiti glazbu s vaših omiljenih internetskih radio stanica dok se uređujete ili naprosto opuštate u kadi. Svim tim različitim funkcijama možete upravljati govorom ili pokretima rukom.

Kamera, osim za skeniranje barkodova, poslužit će i za autorizaciju: dok ne prepozna vaše lice, ogledalo će se ponašati – kao obično ogledalo, i nikad nikome neće odati kako je pametno i što sve zna o vama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.