Pobjednik je slovenski projekt 45HC, kojem pripada nagrada od 20.000 eura i put u Silicijsku dolinu. 45HC je digitalna kompanija koja se bavi prijenosom tereta preko oceana s učinkovitom logističkom mrežom.

Drugu nagradu i 10.000 eura osvojio je britanski startup Gowaft s projektom novog inovativnog načina prenošenja teških predmeta po gradu. Na treće mjesto probio se jedan hrvatski startupNanodiy, koji omogućava stavljanje printanih otisaka na bilo koji tekstilni materijal. Nanodiyju je pripalo 7.000 eura za 3. mjesto, ali kako je isti startup osvojio i nagradu publike pripalo im je i dodatnih 5.000 eura.

Na Zagreb Connectu nagrađen je još jedan hrvatski startup – Vollo, koji je dobio posebnu nagradu Grada Zagreba u iznosu od 5.000 eura. Vollo je osvojio i godinu dana inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb, kao i putovanje u Tel Aviv na upoznavanje s bogatom izraelskom startup zajednicom. Vollo nudi jednostavnu i brzu pretragu i kupovinu najpovoljnijih autobusnih linija i kupovina, a uključuje i većinu hrvatskih ruta i autobusnih kompanija.

„Kao što smo najavili, pripremili smo spektakl u Zagrebu kakav se rijetko vidi. Iznimno sam sretan i ponosan jer smo uspjeli pokazati što sve Hrvatska može i nadamo se otvorili vrata novim investicijama. Čestitam svim finalistima koji su bili dio Zagreb Connecta i EBAN Winter University konferencije koji predstavljaju početak naše podrške na njihovom putu prema krajnjem uspjehu. Svi startupi koji su večeras na ovoj pozornici zalog su jedne bolje budućnosti i bolje Hrvatske, te će jednog dana igrati važnu ulogu u našem gospodarstvu“ – rekao je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i organizator konferencije Davorin Štetner.

Sudionicima konferencije zahvalila se i pročelnica zagrebačkog Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić te poručila da će Grad Zagreb osim mentoriranja startupa krenuti i u financiranje kroz budući venture capital fond, te planirani Tehnološki park na Velesajmu, koji će se pokrenuti sljedeće godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.