Nova značajka Instant Games, dostupna u zadnjem izdanju Facebookovog Messengera, nudi ukupno 17 igara među kojima su i klasični naslovi kao što su Pac-Man, Space Invaders i Galaga te noviji naslovi poput Words With Friends. S vremenom bi broj igara u katalogu trebao rasti.

Novo izdanje Messengera, zasad dostupno u 30 zemalja, bit će moguće aktivirati kuckanjem po sličici igraćeg kontrolera. Aplikacija će pratiti što vi i prijatelji igrate te vam nakon nekog vremena početi i vama i njima preporučivati nove igre. No, ako nemate Messenger, nećete moći igrati.

Jedva čekamo da Instant Games postanu dostupni kod nas, kao što jedva čekamo da se isto napokon dogodi i s drugim nedavnim dodatkom za Messenger: mogućnošću integracije s Android Autom.

Naime, odnedavno je na automobile opremljene softverskom platformom za informiranje i zabavu iz Googleove radionice moguće instalirati i Facebookov Messenger te ga koristiti za primanje i preslušavanje poruka te odgovaranje na njih tijekom vožnje.

Jednom kad Android Auto postane dostupan i u Europi, bit će dovoljno imati Facebook Messenger instaliran na pametnom telefonu s operativnim sustavom Android. Kad uparite mobitel s automobilom, Messenger će biti dostupan putem aplikacije ili upravljačke ploče vašeg vozila.

Integracija je postala moguća nakon što je Google nedavno Android Auto preobrazio u aplikaciju i učinio ju dostupni svim vlasnicima Androida. Pomoću aplikacije možete diktirati poruke glasom ili poslati poruku ‘Upravo vozim.’ ako se ne možete javiti, umjesto da prtljate u potrazi za mobitelom i ne pazite što se događa na cesti.

Sama aplikacija Android Auto nudi pristup korisnim informacijama i multimedijalnim sadržajima. Osim Messengera, integrirane su i druge aplikacije kao što su Spotify, Pandora, Google Maps, Hangouts, Skype, WhatsApp…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.