800 Ventures će ulagati u inovativne tehnološke projekte koji se nalaze u ranoj fazi razvoja, tzv. seed-stage. Uvjet je da razvijaju proizvod koji zadovoljava potrebe tržišta u nekoj od afričkih zemalja i da ima potencijal velikog rasta.

800 Ventures će zajedno s ostalim investitorima u svojoj mreži startupima nuditi i dodatnu vrijednost, tzv. smart money u obliku akceleracije i inkubacije u coworking prostoru u Cape Townu te know how biznisa u Africi. Većina ulagača i poslovnih anđela u mreži 800 Ventures su uspješni poduzetnici iz različitih zemalja koji dobro znaju šta znači stvarati tvrtke od nule, jer su i sami prošli taj težak put. Dio investitora donosi drugu veliku vrijednost, a to je iskustvo poslovanja u Africi i mreža kontakata.

Nedostatak kapitala u početnoj fazi poslovanja i malo tržište dva su najveća problema hrvatskih startupa, a ovime rješavaju oba, jer osim prijeko potrebnog kapitala imaju priliku otvoriti velika tržišta Južne Afrike i Nigerije.

800 Ventures planira prve projekte prezentirati ulagačima u svojoj mreži početkom 2017. godine, pa zainteresirane tvrtke mogu prijaviti svoj projekt već sada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.