Privatnost se možda i zauvijek izgubila pojavom društvenih medija, ali često nismo posve svjesni mogućih posljedica. Postoje softveri ojačani umjetnom inteligencijom koji analiziraju lajkove i objave na Facebooku, Twitteru, Instagramu… U golemim bazama podataka stvaraju se profili nasumičnih korisnika i otkrivaju njihove preferencije i karakteri. Sutra bismo mogli svjedočiti pojavama poput personaliziranih reklamnih kampanja, ali i tome da će banke odlučivati hoće li vam odobriti kredit prema vašoj fejs povijesti.

Najveći britanski automobilski osiguravatelj Admiral pokrenuo je kampanju kojom daje popust onim vozačima koje prihvate da im se cijena osiguranja odredi prema aktivnosti na Facebooku i drugim društvenim mrežama.

Iz Admirala su najavili da bi koristili velike količine podataka, ali ne i fotografije. Usluga se zove FirstCarQuote i cilja na osiguravanje vozača početnika. Prema njihovim istraživanjima, moguće je prema načinu kako netko koristi društvene mreže ocijeniti i kakav je netko vozač. Kratke i konkretne rečenice, liste i dogovori s prijateljima u točno određeno vrijeme sugerira da je netko skloniji sigurnijoj vožnji. S druge strane pretjerano korištenje uskličnika i riječi poput “uvijek” i “nikad” sugerira da bi se moglo raditi o neodgovornijem vozaču.

No, čini se da ovaj natječaj Admirala ipak neće biti realiziran jer je Facebook odlučio blokirati uslugu. Naime, u Facebookovim pravilima (točka 3.15) stoji da se podaci s Facebooka „ne koriste za odlučivanje o prihvaćanju ili odbijanju nečijeg zahtjeva ili za određivanje kamata“.

Nakon toga su se iz Admirala posuli pepelom te na Twitteru objavili da „neće koristiti podatke s društvenih medija kako bi odredili cijene korisnicima osiguranja“.

Zasada je projekt na ledu, no što će biti sutra?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.