Vipnet je jučer objavio kako je preuzeo kontrolni udio u tvrtki Metronet telekomunikacije. „Prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe“, stoji u priopćenju, a ukupna vrijednost transakcije nije otkrivena. Završetak transakcije očekuje se u prvom kvartalu 2017., a nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja – koja je čista formalnost, jer, kako kažu u Vipnetu, postotak tržišta kojeg će držati Vipnet i Metronet ispod je dopuštenih limita tržišne koncentracije.

Metronet nudi podatkovne, glasovne i cloud usluga za više od 4300 poslovnih korisnika, preko vlastite, tehnološki napredne infrastrukture koja uključuje više od 4 tisuće kilometara optičke mreže u 67 gradova, čime je pokriveno oko 85 posto svih poslovnih korisnika u Hrvatskoj, te dva data centra. U 2015. Metronet je ostvario prihode u visini 28 milijuna eura i EBITDA-u u visini 12 milijuna eura.

„Metronet je operator s najvećim zadovoljstvom korisnika u poslovnom segmentu. Osim znatnog jačanja Vipnetove razvojne platforme u B2B segmentu, istovremeno želimo postati konkurentniji u segmentu poslovnih telekomunikacija i ICT-u“, izjavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.