Sevenhugs je ime tog „čudesnog“ daljinskog koji je na Kickstarteru tražio investiciju od 50.000 dolara – da bi dosegao 950.000 dolara (kampanja traje do srijede; ako joj želite pomoći da dosegne milijun – to možete učiniti ovdje).

Daljinski se reklamira kao „prvi daljinski za sve“. Za razliku od „normalnih univerzalaca“ koji podržavaju infracrvenu tehnologiju, ili eventualno Bluetooth ili WiFi, ovaj podržava – sve tri. U njegovoj memoriji pohranjene su naredbe za kontrolu 25.000 uređaja, kojima se svakodnevno dodaju nove; ako se i dogodi da imate uređaj kojeg Sevenhugsov „daljinac“ ne prepoznaje, lako ga možete naučiti nove naredbe.

Glavni trik Sevenhugsa je taj što ne morate na ekranu birati kojim uređajem želite upravljati; dovoljno je primjerice uperiti daljinski u klima-uređaj da bi se na „univerzalcu“ ukazale naredbe za kontrolu klime; čim ga okrenete na televizoru, odmah će se na njemu prikazati kontrole TV-a.

Magija? Ako to želite vjerovati – ne čitajte dalje.

Trik“ je vrlo jednostavan: uz daljinski ćete dobiti tri senzora (lako ih možete dokupiti još) koje ćete prilijepiti uz uređaj kojeg želite kontrolirati. Ako prilijepite jedan senzor iznad televizora, a drugi ispod kućnog kina, Sevenhugsov „pametni“ daljinski će uvijek znati u što ste ga uperili.

Jedan od tih senzora možete pričvrstiti na prozor a drugi na vrata – nakon toga, svaki put kad daljinski uperite u prozor on će vam prikazati vremensku prognozu, a kad ga okrenete prema vratima – možete naručiti Uber.

Možete dodati raznorazne online usluge preko IFTTT-a.

Zgodan detalj je i postolje – preko njega se daljinski puni a pored stalka je i tipka kojem možete „dozvati“ daljinski: ako zaboravite gdje ste ga stavili, oglasit će se.

Možete „programirati“ i vlastite makro naredbe. Primjerice, kada vam u goste dolazi netko koga želite zavesti – jednim potezom se mogu spustiti zavjese, prigušiti svjetlo i pustiti romantična glazba.

Da su u Sevenhugsu mislili na sve, pokazuje i to što senzori rade preko WiFi-ja pa ih možete ostaviti u drugoj sobi, ili preko senzora u jednoj sobi upravljati uređajem u drugoj sobi (primjerice, dovoljno je uperiti daljinski u radijator da bi očitali na koliko je stupnjeva podešen termostat u hodniku).

Daljinski se isprva nudio za svega 99 dolara, a sada za njega valja izdvojiti 199 zelembaća – što je još uvijek povoljno u odnosu na 299 dolara, koliko će koštati kada se nađe na tržištu slijedećeg ljeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.