Točno tjedan dana je trebalo Googleu da nova verzija web preglednika Chrome za Android (55.0.2883.84), predstavljena prošlog utorka, „doputuje“ i u naše krajeve: od danas je dostupna korisnicima u Hrvatskoj.

Pored uobičajene bezbrojne količine „zakrpa“ za sigurnosne propuste i rizike, te sitnijih poboljšanja u načinu na koji Chrome rukuje memorijom, ima i par novosti. Najkrupnija je da možete spremiti glazbu i video za offline – trenutke kada se nećete moći (ili željeti – jer je preskupo) spojiti na internet. Isto vrijedi i za web stranice: kad naiđete neku za koju znate da ćete ju poželjeti proučiti na miru, spremite ju za offline čitanje.

Svi ti sadržaji koji će biti spremni za izvanmrežni pristup nalazit će se iza stavke Preuzimanje (Download – ako preferirate Chrome na engleskom) a izgledat će ovako:

Screenshot_2016-12-13-09-34-23

Sve te spremljene sadržaje ne morate reproducirati u Chromeu: možete primjerice odabrati neku sliku i kliknuti na ikonu za dijeljenje sadržaja da bi ju otvorili u aplikaciji za obradu slika, ili odabrati video i kliknuti na ikonu za dijeljenje da bi ga pogledali na ekranu televizora.

Pored novih offline mogućnosti, novi Chrome nudi i poboljšanja pretraživanja (ipak je iza tog preglednika Google) te provjeru pravopisa – ali i jedno i drugo vrijedi samo za engleski jezik.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.