Već godinama u Hrvatskoj usluge e-kupovine u javnom prijevozu kasne za primjerima u drugim državama. No, sada u pomoć stižu projekti poput domaćeg startupa Vollo. Riječ je o online servisu za usporedbu cijena autobusnih karata; kada pronađete najpovoljniju, odmah ju možete i kupiti.

Vollo je danas izbacio Android aplikaciju, a istovremeno su pokrenuli i zanimljivu suradnju s popularnim Uberom pod sloganom Gdje jedno putovanje završava, drugo počinje.

„Kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora do 65 kuna, te obrnuto; sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kuna popusta na ukidanje booking feea prilikom prve kupnje.

To je prvi korak ka punom intermodalnom prijevozu gdje će u budućnosti tehnološke platforme poput Ubera i Volla, te autonomna vozila i autobusi potpuno promijeniti postojeći koncept posjedovanja automobila ili iskustva putovanja javnim prijevozom”, pojašnjava i predviđa Marko Jukić, osnivač servisa Vollo.

Marko Jukić

Uberovi korisnici koje otvore aplikaciju u blizini studentskih domova ili autobusnih kolodvora dobit će obavijest da mogu uzeti Vollo, a da će ih Uber počastiti besplatnom vožnjom (ali samo za nove korisnike, što Uber i inače nudi – samo u manjem iznosu) do kolodvora ili obratno (od dolaznog kolodvora do odredišta) u gradovima u kojima Uber djeluje u Hrvatskoj.

Dvojna usluga aktivira se korištenjem koda UBERVOLLO koji se može iskoristi na oba servisa.

Osim za grad Zagreb, akcija vrijedi i za gradove Split, Zadar te Dubrovnik, a iz Volla najavljuju da je riječ samo o prvoj od suradnji koje planiraju pokrenuti u ovom tipu prijevoza.

vollo

Za razliku od karata kupljenih na kolodvoru, autobusne karte kupljene preko Volla su u startu jeftinije 10-20%. Ovisno o prijevozniku, cijeli proces kupovine moguće je obaviti na Vollo stranici ili u aplikaciji.

Ističu da su u manje od 6 mjeseci povezali preko 20 zemalja, objedinili preko 150 prijevoznika iz Hrvatske i Europe, ostvarili preko 70.000 konekcija i više od 2 milijuna kombinacija ruta.

Vollo povezuje gotovo cijelu Europu a najpopularnije rute su u Hrvatskoj i susjednim zemljama (BIH, Slovenija, Austrija, Italija, Crna Gora).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.