Kako smo pisali u rujnu, kanadski BlackBerry je nakon niza gubitničkih godina odustaje od daljnje proizvodnje mobitela pod svojim imenom; objavio je kako će se koncentrirati samo na poslovni mobilni softver i usluge. Ipak, i tada je ostavljena mogućnost da će se BlackBerry uređaji i dalje izdavati – ali da ih neće raditi BlackBerry.

U međuvremenu su izašla dva takva uređaja – DTEK50 i DTEK60 – s kojima su specijalizirani mediji u recenzijama, blago rečeno, oprali pod. Njih je proizveo kineski TCL, u našim krajevima poznatiji pod brendom Alcatel. Riječ je o desetom najvećem proizvođaču mobitela na svijetu, koji je sad pronašao još jedan globalno poznati brend kojeg će nuditi širom svijeta.

Po novom dogovoru BlackBerryja i TCL-a, čiji su detalji djelomice objavljeni jučer (izostavljeni su financijski detalji, kao i rok: navodi se samo da se radi o „dugoročnoj suradnji“) TCL će nastaviti proizvoditi BlackBerry uređaje za globalno tržište (osim pet zemalja u jugoistočnoj Aziji, koje je ranije „bezecirao“ indonezijski partner). To čini mogućim i povratak BlackBerry uređaja na hrvatsko tržište…

Glavni operativac Blackberryja Ralph Pini tvrdi da će novi ugovor koristiti kanadskoj tvrtki jer neće više morati trošiti resurse na hardver, nego će se fokusirati na svoje najjače strane – softver i sigurnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.