Hoće li tipkanje po mobitelu na ulici i u javnom prijevozu uskoro zamijeniti glasovne poruke i naredbe? Usluge poput Appleovog Sirija, Samsungovog S-Voicea ili Googleovog Assistanta sve su dostupnije i pametnije, a sada iskorak radi i Amazonova Alexa. I to u još slobodnijem formatu – Alexu sada možete koristiti izgovarajući naredbe u specijalne slušalice.

Tvrtka OnVocal proizvela je slušalice OV – prve slušalice koje dolaze s ugrađenom Amazonovom Alexom i Amazonovim glazbenim servisom. OV imaju poseban gumb za aktiviranje Alexe, a dolaze i s jednim danas pomalo već arhaičnim dodatkom – isturenim mikrofonom preko dijela desne strane lice. Mikrofon je tu da bi slušalice bolje ‘čule’ vaše točne riječi.

OV slušalice također se mogu koristiti i za pristupanje Googleovom Pomoćniku ili iPhoneovom servisu Siri.

Ostatak uređaja je kombinacija modernih slušalica i mogućnosti bežičnih poziva. Možete podešavati zvuk i tako birati hoćete li propuštati zvukove iz stvarnog svijeta oko vas (to se podešava preko prateće mobilne aplikacije) ili se zvučno izolirati od okolice i fokusirati se na zvukove u vašem digitalnom svijetu. Tu je i opcija glasovnih poziva.

Slušalice služe i kao modni detalj jer se kućište uređaja i napajanje polaže na vrat i podsjeća na ogrlicu. Modernu dakako. Podržavaju osam sati neprekidnog razgovora ili puštanja glazbe.

OV su dizajnerski gadget, a takva im je i cijena – 399 dolara. Prodaja, odnosno pošiljke za prednaručitelje kreću od 10. siječnja sljedeće godine.

ONvocal

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.