Ovu jamesbondovsku torbu proizvodi američka tvrtka Force Training Institute i stvarno može zaustaviti metke. Stoji čak 899 američkih dolara, a može se kupiti i online (za kupnju izvan Amerike morate se prodavačima prvo javiti e-mailom).

Iako je predviđena nošenju na način kao što biste nosili laptop torbu, ovaj je proizvod više namijenjen za policiju i sigurnosne službe i prije se koristi za prijenos oružja, nego laptopa. No, FTI otkriva da imaju naručitelje i iz privatnih kompanija, trgovaca, bolnica, zračnih luka, te dakako vojnih i policijskih jedinica.

U jednom naglom potezu torbu možete ‘istresti’ i razvući, odnosno pretvoriti u štit visine od 92 cm, te širine od 44,5 cm. Štit je težak malo više od 3,5 kilograma i sposoban je zaustaviti većinu metaka zahvaljujući lameliranom kevlaru.

„MTS je najlakši i najdiskretniji štit protiv metaka, a povoljan je i ima više primjena. Glavna mu je zadaća zaštita od vatrenog oružja. No, nudi zaštitu i od napada različitim predmetima kao i od oštrih oružja poput bodeža. Zaustavit će i udarce. Sadrži i džep u kojem možete nositi laptop, pištolj ili električni pištolj“, tvrde proizvođači iz FTI-ja.

No, iako je MTS sposoban zaustaviti metke, to ne znači da je svemoguć. Energija ispaljenog metka može uništiti laptop ili tablet ili ozlijediti čovjeka čak i ako se projektil ne probije kroz štit. Neki američki mediji prenose da je porasla prodaja ovog štita nakon pucnjave u američkom gradu San Bernardinu prošle godine kada je poginulo 14 osoba, a još 22 osobe su teško ranjene u terorističkom napadu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.