„Radio“ je riječ koja se ni jedan jedini put ne spominje u jučerašnjem priopćenju Facebooka – pa ipak, nakon što ga pročitate, to će vjerojatno biti prva riječ koja će vam pasti na pamet. Ali čini se da Facebooku nije dovoljno fancy

O čemu se radi? Već i vrapci na grani znaju da preko Facebooka možete emitirati uživo: dovoljan vam je smartphone i u Facebook aplikaciji možete pokrenuti emitiranje uživo: vaši prijatelji (ili fanovi) mogu uživo pratiti sve što vidi kamera vašeg mobitela.

Međutim, što ako vam slika ne treba? Sramežljivi ste, ili se naprosto toga trenutka ne osjećate spremni pokazati se svijetu? U takvim situacijama možete emitirati ton bez slike jedino tako da kameru okrenete prema nekoj „crnoj rupi“ – što zaista nije elegantno rješenje.

Jučerašnje priopćenje najavljuje da će se ubuduće preko Facebooka moći uživo emitirati ton bez slike. Ta nova mogućnost, nazvana Live Audio (vidite, bili smo dobri: od početka teksta nismo spomenuli riječ „radio“) bit će dostupna nama, običnim smrtnicima, negdje početkom slijedeće godine, a već ju koriste BBC World Radio Service, izdavač knjiga Harper Collins te popularni književnici Adam Grant i Brit Bennett.

Facebook nas ovih dana preplavljuje vijestima o novim načinima emitiranja: prošlog je tjedna predstavio Live 360 – emitiranje videa uživo u 360 stupnjeva – a prekjučer je predstavljena i mogućnost grupnog video chata u Messengeru: čak 50 nas može sudjelovati u grupnoj pričaonici (samo prvih 6 je stalno vidljivo na ekranu), pa i sa lažnim brkovima i nosom (zasad nije dostupno na Androidu).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.