Bliži se veliki tehnološki sajam CES u Las Vegasu i očekujemo cijeli niz zanimljivih gadgeta koji će obilježiti 2017. godinu.

Jedan od njih mogao bi biti elegantni LG-ov prijenosni zvučnik koji – lebdi u zraku. Futuristički bežični zvučnik PJ9 može 10 sati lebdjeti nad pratećom postajom i pružati zvuk visoke kvalitete.

Atraktivni efekt levitiranja ostvaruje uz pomoć snažnih elektromagneta u podnožju. Zvuk se širi uokolo u 360 stupnjeva, a zahvaljujući subwooferu ugrađenom u kućište tu je i duboki bas, dok tehnologija Dual Passive Radiator omogućuje kvalitetnu reprodukciju srednjih i visokih tonova.

Sa smartfonom ili drugim uređajem povezuje se preko Bluetootha, a PJ9 podržava povezivanje zvučnika s dva uređaja – što je iskorak, jer ovakvi zvučnici u pravilu primaju istodobno samo jedan signal.

Impresivan je i detalj da se levitirajući zvučnik sam napaja. Kada nakon 10 sati baterija počne slabjeti, pametni će se zvučnik automatski spustiti na svoje kućište i bežično se puniti bez intervencije korisnika. Također, nastavit će reproducirati zvuk bez prekida zbog promjene pozicije.

PJS se može koristiti i van doma/ureda, a oznaka IPX7 jamči da može izdržati 30-minutno uranjanje u vodu duboku do 1 metra. Dakako, ne preporučuje se bacanje zvučnika u vodu, ali to bi trebalo značiti da mu kiša neće naštetiti.

LG još ne objavljuje kada će ovaj zvučnik stići na tržište, niti koliko će stajati, no to će vjerojatno biti objavljeno tijekom službenog predstavljanja na CES-u početkom siječnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.