Samsung je danas predstavio H7 Wireless Speaker, bežični zvučnik koji nije dovoljno „pametan“ da reagira na vaše naredbe (poput Amazonove Alexe ili Googleovog Homea) ali zato će svu moguću glazbu provući kroz svoje filtre najnovijih tehnologija kako bi poboljšao zvuk.

Središnje mjesto među njima zauzima UHQ (Ultra High Quality), Samsungova vlastita tehnologija koja digitalnu glazbu „formatiranu“ u 8 ili u najboljem slučajem 24 bita – nadograđuje na 32-bitni zvuk (otprilike kao što upscaling tehnologija izvlači TV signal HRT-a, koji nije ni HD, na 4K razlučivost). Tehnologija se zasniva na Samsungovim vlastitim algoritmima, koje je razvio Samsungov američki laboratorij smješten u Kaliforniji.

UHQ nije jedina nova tehnologija u tom zvučniku: Distortion Cancelling se brine da zvučnici, osobito oni zaduženi za duboke tonove, previše ne „plešu“ i tako degradiraju zvuk; Wide-band Tweeter proširuje takozvani sweet spot – dio sobe u kojoj se zvuk sa zvučnika najbolje čuje a Crystal Amplifier prepoznaje neželjeni šum u glazbenom zapisu i uklanja ga (nadamo se da to radi i sa šumom koji je nastao kao rezultat nadogradnje na 32-bitni zvuk).

Samsung se posebice ponosi basovima koje proizvodi H7: oni mogu proizvesti duboke tonove na frekvenciji od samo 35 Hz – koju većina ljudi ne može čuti, ali može osjetiti.

H7 se ističe i dizajnom koji je istodobno i retro i moderan; tijelo je posve metalno a tu su dva potenciometra: jedan služi za glasnoću a drugim se mogu birati playliste.

Cijena još nije objavljena ali već se zna da je Samsung H7 osvojio nagradu CES-a 2017 za inovacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.