Veliki sajmovi služe tome da svi istodobno predstave svoje novitete, a to obično završi tako da od silne „buke“ ne čujete ono što vas doista zanima. LG je taj problem riješio na originalan način: svoje udarne novitete predstavlja prije sajma – to paše nama, jer u ovom medijskom zatišju imamo o čemu pisati, a dakako i njima, jer se ne moraju nadvikivati s drugima. To paše čak i posjetiteljima sajma: mogu uživo vidjeti ono što su „onjušili“ preko medija koji dan prije, i doznati detalje koji nisu poznati prije sajma (cijena, cijena?). Već smo jučer pisali o LG-ovom bežičnom zvučniku, a ranije i o laserskom mobilnom projektoru, a i danas imamo vijest o još jednom gadgetu kojeg će LG službeno predstaviti na sajmu CES slijedećeg tjedna.

(Naravno, i zemljaci iz Samsunga su krenuli s objavama uoči CES-a – danas je predstavljen bežični zvučnik i još neki noviteti drugorazredne važnosti; glavne stvari se izgleda ipak čuvaju za sam sajam – ali ako pratite LG i Samsung, već znate kako ti susjedi vole viriti jedan drugome u dvorište pa što izvuče jedan, brže-bolje ponudi i drugi.)

Dakle, LG-ove nove slušalice. Jači model, LG TONE Studio (službeno ime: HBS-W120. Zapamtili ste? Ni mi – prepisali smo.) su… pa to zapravo i nisu slušalice. To je bežični Bluetooth zvučnik koji se nosi u ogrlici oko vrata. U njoj su četiri zvučnika. Po jedan zvučnik sa svake strane – lijevoj i desnoj – okrenut je prema ušima, a druga dva su okrenuta prema dolje (oni puštaju duboke tonove pa nije ni bitno gdje su usmjereni – za njih vrijedi isto što i za subwoofere).

Kako to zvuči? Po svemu sudeći – fenomenalno. U stvaranju zvučne slike sudjelovali su stručnjaci iz DTS-a – a veći stručnjaci za surround ne postoje, barem ne među imenima poznatim najširoj publici. Rezultat je, tvrde u LG-u, doživljaj nalik onom u kino-dvoranama. To vrijedi za filmove, a za glazbu tu je i Hi-Fi DAC koji će učiniti da čak i traljavo kodiran MP3 zvuči – hi-fi.

A pošto ovo zapravo nisu slušalice nego zvučnik – možete ga slušati udvoje. Dovoljno je da vi i vaš(a) partner(ica) nataknu iste LG TONE Studio slušalice zvučnike: taj par će se onda sinkronizirati – baš kao i vas dvoje – tako da istodobno pušta isti zvuk.

LG TONE Free
LG TONE Free

Drugi novitet su LG TONE Free slušalice – e da, to su stvarno slušalice. Bluetooth, bežične. Samo što i one imaju ovratnik: u taj ovratnik ćete smjestiti slušalice da se napune. (Kako se puni ovratnik – to iz LG-ovog priopćenja nismo uspjeli shvatiti. Ali tu je i dodatni punjač kojim možete napuniti slušalice na klasičan način – tako da punjač uključite u struju. Valjda on služi i za punjenje ovratnika. Na donjoj slici, punjač je skroz desno.)

Ovratnik ima i dodatnu funkciju: dok slušate zvuk na slušalice, on će vibracijom dojaviti da imate dolazni poziv.

LG TONE Free su zanimljive i po tome što imaju ugrađenu funkciju prepoznavanja naredbi glasom: umjesto da kopkate po ovratniku, pokušavajući napipati tipke za prebacivanje na slijedeću pjesmu, pojačavanje ili stišavanje – dovoljno je reći naglas (na engleskom, dakako) što želite.

Cijene i datum od kada će se moći kupiti doznat ćemo tek nakon početka sajma, a na njemu će LG predstaviti još četiri slušalice… pardon, nosiva audio uređaja.

LG TONE Studio
LG TONE Studio

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.